ZONGULDAK (CİHAN)- Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde her sene düzenlediği bahar şenliği ile köylüleri bir araya getiren Huzur Derneği, şenliğin 6.sını Soğanlı suyunda gerçekleştirdi. Hemen hemen her köyden gelen vatandaşlar, yarışmalarla eğlenceli dakikalar yaşadı. Gelenek ve göreneklerin yaşatıldığı şenlikte 17 çocuk da sünnet ettirildi.
        Şenliğin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkan Yardımcısı Ramazan Adıyaman, amaçlarının her yıl köylüleri bir araya getirerek örf ve adetlerin yeniden yaşanmasına vesile olmak olduğunu söyledi. Katılımın yoğun olmasından memnun olduklarını kaydeden Adıyaman, “Buraya gelen köy halkımız hem tanışıyor, hem de eğlenceli dakikalar yaşıyor. Eski yarışmalar gelenekler ve görenekler de yeniden yad ediliyor. 17 çocuğumuzu da sünnet olarak erkekliğe ilk adımlarını atmış oluyor. Bahar şenliğimize katılan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.” dedi.
        Ramazan Adıyaman’ın konuşmasının ardından yarışmalara geçildi. Yumurta taşıma, çuval yarışı, iğne iplik yarışı, yoğurt yeme yarışı, halat çekme ve şarkı yarışmasında hem büyükler hem de küçükler kıyasıya yarıştı. Miniklerin çuval ve yumurta taşıma yarışmasında gösterdikleri performans büyük alkış topladı. Çuval yarışında küçüklerin dengelerini kaybederek düşmeleri anne ve babaları başta olmak üzere etkinliğe katılanları kahkahaya boğdu.
CİHAN