Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO)'nün 'Yaşayan İnsan Hazinesi' olarak gösterdiği, Denizlili Halk Sanatçısı Hayri Dev, CHP'nin hazırladığı propaganda filminde kendisine ait fotoğrafın izinsiz kullanılmasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun reklam filminde "Benim için yandaş yok, sadece ve sadece vatandaş var" dediği anda, portre resmi ekranda beliren Hayri Dev, kendisinin propaganda olarak filmdeki fotosunun izinsiz kullanıldığını söyledi.

Hayri Dev, "Kendimi televizyonda görmeye başladım. Bizim haberimiz yok. Kimse bize gelip de böyle yapacağım diye konuşan olmadı." dedi. Dev, kendinden habersiz böyle bir reklam filmini oynatan CHP'ye, "Yazıklar olsun, bu şekilde haberimiz olmadan bunu yapmışlar." diye konuştu.

CHP'ye ve bu filmi yapan ajansa telif davası açacaklarını ve itirazlarını yasal yollarla arayacaklarını söyleyen Hayri Dev'in oğulları Oğuz Zafer Dev, Bayram Dev ve kızı Şerife Dev de babalarının siyasi malzeme olarak kullanılmasına tepki gösterdiler. Zafer Dev, "Ben lanetliyorum. Ne bize ne babama soruldu. Bu kişileri ben lanetliyorum. Çünkü babam partiden martiden anlamaz." şeklinde konuştu.

Şerife Dev ise bir arada babalarının televizyonlarda görülmesine şaşırdığını dile getirerek, "Bilmiyorum bunları karları nedir. Çok şaşırdık. Babamızın bu şekilde görülmesine çok üzüldük." iadelerini kullandı. Sanatçının diğer oğlu Bayram Dev ise reklam filmini izleyince şok olduklarını söyledi. Bayram Dev, "Haberimiz olsaydı izin vermezdik. Gereken neyse yapılsın istiyoruz." dedi.

CHP, 2007 yılında da gazetelere verdiği "Yalanını da al git" yazılı ilanda, kapanmış izlenimi veren torna dükkanlarının fotoğrafı yayınlanmış, ancak iş yerinin iflas nedeniyle değil, taşındıkları için kapatıldığı ortaya çıkmıştı. Dükkanın kepenginde yer alan 'taşındık' yazısının fotomontajla silinmesi, iş yeri sahiplerinin tepkisine neden olmuştu.