Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 6-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 11. Uluslararası Halk Oyunları Festivali, 25 askerin şehit olduğu 8 askerin de yaralandığı Mühimmat Depo Komutanlığı'ndaki patlama nedeniyle iptal edildi.

Festival Komitesi'nin kararıyla iptal edilen festivale katılmak için çeşitli ülkelerden ve illerden ilimize gelen halk oyunları ekipleri, komitenin kararını anlayışla karşılayarak, yayınladıkları ortak bir bildiriyle de şehit yakınlarının ve Türk halkının acısını paylaştılar. Festivalin iptal edilmesi nedeniyle ilimize gelen halk oyunları ekipleriyle Belediye Meclisi Salonu'nda bir araya gelen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ekiplere gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkür etti.

"Sizleri ve ülkemizi çok seviyoruz."

Ekipleri ayrı ayrı kutlayan Başkan Burhanettin Çoban, "Gelişinizden çok büyük mutlu olmuştuk, ancak 5 Eylül gecesinde meydana gelen bir kaza sonucunda, 25 askerimizin şehit olması nedeniyle sizlerle Afyonkarahisar halkını buluşturamadık. Maharetlerinizi gösterebileceğiniz bir etkinlik gerçekleştiremedik. 10 yıldır yapılan geleneksel kortej yürüyüşümüzü de bu nedenle yapamadık ama Sizleri ve ülkelerinizi çok seviyoruz. Bu etkinliğe gelmenizden dolayı hepinizi kutluyorum. Ülkelerinize ve ailelerinize, Afyonkarahisar ve Türk halkının sevgilerini yolluyorum" dedi.

Başkan Çoban, festival için ilimize gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Karadağ, Sırbistan, Gürcistan, Ürdün ve Makedonya ekipleriyle Samsun Kule Han Türk Halk Oyunları Topluluğu, Gaziantep Şehit Kamil Belediyesi ve Yalova Altınova Belediyesi ekiplerine birer şilt takdim ederek teşekkür etti. Ekipler de Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a ülkelerine ve illerine özgü hediyeler sundu.