MARDİN (CİHAN)- Türkiye’yi etkisi altına alan kavurucu sıcakların yoğun şekilde hissedildiği Mardin'in ova köylerinde vatandaşlar evlerinin damlarında serinlemeye çalışıyor.
    Gölgede zaman zaman 44 dereceyi bulan etkili sıcaklar yüzünden evin içinde yatamayan vatandaşlar, evlerin damlarına kurdukları demir ve tahtadan yapma sedirlerde yaşamaya başladı.
    Aşırı sıcaklar yüzünden damda yatmak zorunda kaldıklarını belirten Abdulkadir Bağış, bu yılki sıcakların 80'li yıllardaki sıcaklığın üstünde seyrettiğini söyledi. 30 yıldır böyle bir sıcaklığı ilk defa gördüklerini belirten Bağış, "Klimalar yetersiz kalıyor. Bu nedenle evlerin damına çıkmaktan başkada seçeneğimiz yok. Sıcaklardan yemek dahi yiyemiyoruz. Gün batımı ile birlikte iftarlarımızı da damda tahtalardan oluşturduğumuz tahtlarda iftarlarımızı açıyoruz. İftardan sonra da yıldızlar altında serin bir ortamda sohbet ediyoruz. Sahura kadar burada sohbet eksik olmuyor." dedi.
    Sıcaklardan dolayı Mayıs ayı ile birlikte damlara çıktıklarını hatırlatan Hasan Bağış ise aşırı sıcaklar yüzünden ovada herkesin evinin damında yatmak zorunda kaldığını söyledi. Bağış, "Bu nedenle her evin damında mutlaka bir veya iki taht mevcuttur. Bazı kalabalık aileler damında üç tane taht kurmak zorunda kalıyor. Akşam kararması ile birlikte evin hanımları yatak ve yorganlarını tahtın üzerinde kuruyor. Akyam yemeğimizi bile tahtın üzerinde yiyoruz. Doğal ortamda serinlemeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN