Denizli Valiliğinin ev sahipliğinde ilimizi tanıtmak amacıyla İstanbul’dan gelen gazeteciler akşam düzenlenen ‘Denizli Gecesi’nde Denizli Protokolü ve Denizlili gazeteciler ile bir araya geldi.
Pamukkale Antik Havuzda düzenlenen etkinliğe, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, oda başkanları, Renault Genel Müdürü İbrahim Aybar, Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayar, Radikal Gazetesi yazarı Ufuk Kaan Altın, Milliyet Gazetesi yazarları Fatos Karahasan, Bülent Zarif ve Emre Oral ile ‘Doğan Burda Dergisi’ yayın ekibi, Elle, Tempo, Atlas, Populer Scıence, Yacht Türkiye ve Seninle dergilerinin temsilcileri katıldı.
Etkinlik kapsamında ilk olarak UNESCO Yaşayan İnsan Hazineleri Listesi’nde yer alan kültür elçimiz Hayri Dev’in muhteşem müzik şovuyla başlayan gecede Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları ekibi zeybek gösterisi ve Denizli Belediyesi Konservatuarı Sanatçısı Yeşim Dağlı konser verdi. 
Gecede konuşan Vali Abdülkadir Demir, düzenlenen programı ITB Berlin Turizm Fuarında organize etmeyi planladıklarını söyleyerek, “Denizli olarak bu yıl uluslararası yapılan tüm fuarlara katıldık. Berlin Turizm Fuarında, Servet Kavasoğlu ve Yalçın Bayar ile tanıştık. Denizli için neler yapabilirizi konuştuk. Kendileri ilimizi ziyaret ettiler ve bir dizi program yapma kararı aldılar. Katılımlarından dolayı tüm konuklara Şehrimize geldiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.
Denizli hakkında genel bilgiler veren Vali Demir, Denizlili ihracatçının, ürettiği ürünü ‘nasıl ihraç ederim’ diye düşünerek ürettiğini söyledi. Bu birikimi diğer şehirlerle de paylaşmak için girişimlerde bulunduklarını belirten Vali Demir, “İlimizde şu anda 162 bin sigortalı çalışan var. Denizli sanayisi tekstilin dışında, bakır, kablo için tel, elle yapılan cam üretimi, mermer gibi diğer önemli sektörler var. Denizli’nin başarısız kaldığı hususlardan birisi de sahip olduğu termal kaynaklar. Ama şu anda çok yoğun şekilde termal kaynaklar tekrar gündeme gelmeye başladı. Son çıkan teşvik yasasında “Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri” kapsamında yer alan turizm yatırımları “öncelikli sektör” olarak ilan edildi. Bu yasa ile Denizli 2. bölgede yer almasına rağmen, termal alanında yapılan yatırımlar 5. bölge imkânlarından yararlanabilecek. Yani, 5.826 hektarlık “Denizli Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi”nde yapılacak yatırımlarda yatırımcılar; vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz desteği ve yatırım yeri tahsisi konusunda devlet desteğinden yararlanabilecekler. Önümüzdeki günlerde Denizli de Türkiye’nin en büyük jeotermal elektrik enerjisi üreten tesisin temeli atılacak. 95 megavatlık enerji üretilecek. Denizli’nin sadece jeotermal enerji ile ilgili kapasitesi 600-700 megavat. Bunun dışında termal enerji ile tarım ve sağlık turizmi yapılabiliyor” dedi. 
Karahayıt ve Pamukkale’den çıkan termal suyun önemine değinen Vali Demir, gelecekte bu bölgeye sağlık ve kür merkezi yapılacağını, Karahayıt’ta başlayan kentsel dönüşümün devam ettiğini belirtti. Amacımız bütün bu çalışmalar ve açılacak tesisler ile Denizli’nin yeniden, tarihsel misyonu olan “termal tedavi ve kür merkezi” olma özelliğinin yanı sıra “inanç merkezi” kimliğini de geri kazanması. Denizli olarak, mevcut değerlerimizle bu hedefe ulaşabileceğimize inanıyorum. Biliyorum ki Denizli halkı da bu konuda bizleri sonuna kadar destekleyecektir.

Denizli’de UNESCO tarafından seçilen Pamukkale ve Hayri Dev gibi iki önemli değerin bulunduğunu vurgulayan Vali Abdülkadir Demir, başta Pamukkale olmak üzere Denizli’yi tanıtmak amacıyla önemli çalışmaların yapılacağını söyledi. Pamukkale’de en büyük sıkıntının Hierapolis Antik Kentinde yapılan kazının yavaş ilerlemesi olduğunun altını çizen Vali Demir, “Burada çok kısa sürede ayağa kaldırılabilecek eserler maalesef başarılamamış. Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Laodikya Antik Kentini ziyaretinde, ‘işi yapamayanlar artık benim ülkemde kazı yapamazlar’ demişti. Bizim burada çok değerli hocalarımız var. Laodikya Antik Kentinde Türkiye’ye örnek çalışmalar yapıldı ve 4.5 yıl içinde, burada 46 yıldır yapılandan çok daha ileriye gidebilir hale gelindi. Biz kendi değerlerimize buradan sahip çıkarak yaşatacağız” diye konuştu.