ANTALYA (CİHAN)- Antalya’da düzenlenen ‘batı hattı’ fuhuş operasyonunda gözaltına alınan 25 yabancı uyruklu kadından birinde, İnsan Bağışıklık Yetmezlik Virüsü (HIV)’ne rastlandı.

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından, kentin batı bölgesinde bulunan Konyaaltı, Beldibi, Göynük, Tekirova, Kaş ve Kalkan'da 'batı hattı' adıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 38 kişi ile fuhuş yaptığı öne sürülen 25 kadının sorgusu sürüyor. Sorguları biten ve doktor kontrolünden geçirilen kadınlardan Swetlena K.’da (26) HIV virüsüne rastlandı. Yetkililer, HIV'in AIDS'e neden olduğunu belirtti. Polis, Swetlena K. ve 24 kadını sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim etti.
Antalya polisi tarafından, geçtiğimiz cuma günü yurt dışından getirdiği kadınlara fuhuş yaptırdığı iddia edilen örgüte yönelik operasyon düzenlemişti.
Antalya’nın batısında bulunan Konyaaltı, Beldibi, Göynük, Kemer, Tekirova, Kaş ve Kalkan'da fuhuş yaptırdığı iddia edilen örgüte yönelik düzenlenen 'batı hattı' operasyonunda 2'si kadın 36 şüpheli ile fuhuş yaptıkları ileri sürülen, aralarında yabancı Fas, Ukrayna, Rusya, Moldova ve Türkmen uyruklu kadınların da bulunduğu 24 kişi yakalanmıştı. CİHAN