GİRESUN (CİHAN)- Giresun’un Eynesil ilçesinde Karadeniz bölgesinin ilk yayla şenliği olan 'Dizgine Hıdrellez Yayla Şenliği' coşkusu yaşandı.
Dizgine mevkiinde bu yıl 11. si düzenlenen şenliğe binlerce insan akın etti. Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Giresun’da yaylaların ilk ayağı olan Dizgine şenliklerini havanın geç ısınması nedeniyle biraz geç düzenlediklerini, gelenek ve göreneklerin yaşatılması adına her yıl aksatılmadan yapılacağını söyledi.
Eynesil Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol ise ilçe halkı için çok büyük anlam taşıyan bu tür şenliklerin çok büyük anlam taşıdığına dikkat çekti.
Bu tür şenliklerde akrabalık bağları kuvvetlendiği gibi gurbetçi vatandaşların da hasret giderdiğini belirten Gürbüzerol, "Amacımız ilçe halkını bir gün için bile olsa yaşadığı ekonomik ve sosyal sıkıntılardan uzaklaştırıp hoş ve güzel bir vakit geçirmelerini sağlamaktır. İlçemize dışarıdan gelen insanlar, sahip olduğumuz doğal güzelliklerin farkına daha iyi varıp, hayranlık duyuyor. Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin de Eynesil Dizgine Şenlikleri'nin gelecek nesillere aktarabilecek en güzel etkinliklerden biri olduğunu ifade etti. 'Bugün yaza merhaba, bahara merhaba denildiği bir gündeyiz' diyen Şahin, "Dün Aksu’da Giresun Merkez’de, Tirebolu’da, Çanakçı'daki 'Kuş Dili Festivalleri'nin ötesinde bugün de rakımı bin metre olan yükseklikte ve yeşillikler arasında hep beraber bulunuyoruz. Dostluğumuzun tazelendiği pekiştiği ve dostların birbirleriyle hem hal olduğu bir gündeyiz. Bugün davulların- zurnaların, kemençenin kıvrak sesinin çaldığı bir gündeyiz. Tüm katılımcıları kutluyorum.” diye konuştu. CİHAN