Uşak’ın Eşme ilçesinde nüfusunun genç ve dinamik yapısını korumak, çocuk sayısını artırmak ve doğacak olan çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla “e-bebek” projesi başlatıldı.
İlçe Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Dereli ve Balabancı köylerinde iki ailenin ziyaret ederek projeyi başlattı. Ziyarete İlçe Kaymakamı Halim’in eşi Esin Halim ile SYDV Müdürü Tuğran Şen de katıldı.
İlçe Kaymakamı Halim, proje kapsamında tespit edilen aileleri evlerinde ziyaret ederek bebek yatağı, bebek arabası, bebek bezi, küvet ve diğer temel eşyaları annelere teslim ederek 'hayırlı evlat olması' dileğinde bulundu. Proje sorumlusu Esin Halim, anne ve anne adaylarına çocuk sağlığı ve anne sütünün faydaları ve önemi hakkında bilgiler verdi.
Proje hakkında açıklama yapan SYDV Müdürü Şen, “Projenin uygulama süresi 14 aydır ve proje 04 Aralık 2013 tarihinde başladı. Eşme Toplum Sağlığı Merkezi tarafından gebe olduğu tespit edilen ya da yeni doğum yapmış, hedef kitlemizi oluşturan aileleri listeledik. Bugün itibari ile evlerinde ziyaret etmek suretiyle bebeğin ve ailenin temel ihtiyaçları karşılamış olduk" dedi.
İlçe Kaymakamı Halim ise, ailelerin bebek sevincine ortak olduklarını belirterek, “E-bebek projesi kapsamında ilçemizde henüz çocuk sahibi olmuş aileleri ziyaret ediyoruz. Bununla birlikte yeni doğan
bebeklerin neye ihtiyacı varsa ilk olarak onları temin ediyoruz. Temel amacımız Eşme’nin genç ve dinamik nüfus yapısının devamını temin etmektir” diye konuştu.