Denizli'de faaliyet gösteren Gülistan Çevre ve Kültür Derneği (GÜLÇEV), 7 Nisan 2012 Cumartesi akşamı, Denizli Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda “es-Sadık” temalı Kutlu doğum programını izleyenlerin beğenisine sunacak.
Geçtiğimiz yıl Peygamber Efendimiz (sav)'in El-Beşir sıfatının işlendiği kutlu doğum programında bu yıl Es-Sadik sıfatı işlenecek. Dernek Başkanı Avukat Tamer İm, 7 Nisan Cumartesi günü Denizli Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda 20.30'da yapılacak programda, insanlığın başlangıcından bu güne kadar tüm insanlarda bulunması gereken sıdk ve sadakat özelliğine değinilerek örnekler verileceğini belirtti. Başkan İm, "Tüm insanlar için rol model olan son nebi Hazreti Muhammed (SAV) ve ona tabi olan ashabının hayatları boyunca gösterdikleri sadakat örneklerine vurgu yapılacak.

Es-Sadık(sas) programıyla hedeflenen, Kur’an’da temel ahlaki erdemlerden biri olarak ifade edilen ve diğer ahlaki erdemlerin temeli olarak gösterilen doğruluğa ve sadakate vurgu yapmaktır. Buna paralel olarak da sadakatin; sözde, düşüncede, niyette, inançta ve amelde doğruluğu içine alan bir anlam genişliğine sahip olduğunu, bunun ise her bireyce bilinip hayatlarında uygulamaları gereken bir erdem olduğunu insanımıza hatırlatmaktır." dedi.  

Sunuculuğunu  Lokman Kuzdere’nin  yapacağı programda, Kur’ân-ı Kerim ve meal ziyafeti, Mevlid ve salat-ü selam ile program öncesinde  “7 Milyar Ümmet İçin 7 Milyar Salavat” kampanyasının dua bölümleri yer alacağı belirtildi. Başkan İm, "Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rifat Okudan’nın hitabeti ve es-Sadık(sav) belgeselinin yer aldığı programda, Peygamber aşığı misafirler, yine çok özgün ve özel bir kutlu doğum programı idrak edecek." dedi.