BOLU (CİHAN)- Bolu'nun Mudurnu ilçesinde Erpiliç'e ait yapımı devam eden kuluçka tesisinde çıkan yangın kontol altına alındı. Tesisin tamamı yanarken, maddi hasarın yaklaşık 15 milyon TL olduğu kaydedildi.

Mudurnu'ya bağlı Karacakaya mevkisinde bulunan kuluçka tesisinde, saat 10.30 sıralarında yangın çıktı. Yangına Mudurnu Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti. Alevlerin büyümesi üzerine Bolu Belediyesi itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Ayrıca Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de söndürme işlemlerine katıldı. Yaklaşık 2 saat süren yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına, Balıkesir'den havalanan Orman Genel Müdürlüğü'ne ait bir helikopter de katıldı.
Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Mudurnu Kaymakamı Alp Arslan ve Belediye Başkanı Mehmet İnegöl olay yerine gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Yetkililer, 9 bin metrekare alan üzerine kurulan kuluçka tesisinde haftalık 1 milyon 380 bin yumurta basılacağı bilgisini verdi. Yangın nedeniyle tesiste büyük maddi hasar meydana geldi. Maddi kaybın yaklaşık 15 milyon TL olduğu kaydedildi.

Olay yerinde söndürme çalışmalarını takip eden Bolu Valisi İbrahim Özçimen, yangınla ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Özçimen, yangının saat 10.30 sıralarında başladığını belirterek, şunları kaydetti: "Teknik raporlar elimizde değil, ancak elektrik kontağından çıktığını sanıyoruz. Çok büyük ekonomik kayıp var. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Burada 100 kişilik istihdam sağlanacaktı. İlimizin en büyük işadamlarından biriydi. İnşallah en kısa zamanda bu zarar telafi edilir ve üretime geçer. Burada kuluçka üretilip çiftliklere teslim edilecekti. Ekonomik kayıp daha tespit edilmiş değil, soğutma çalışmaları devam ediyor. Kimyasal madde çok fazla olduğu için ekiplerin sıktığı suyun etkisi yeteri kadar olmuyor. Balıkesir'den Orman Genel Müdürlüğü'nün helikopteri de soğutma çalışmasına katılacak. Ayrıca, köpükle söndürme çalışması devam edecek. Çok kıymetli makineler var, onları kurtarmaya çalışıyoruz." CİHAN