13 Mart Ankara saldırısına tepkiler dinmiyor. Denizli’den siyasi partiler de yaptıkları açıklamalarla katliam karşısında sorumlu ve yetkililerin bir an önce hesap vermesini istedi.

Emek Partisi İl Başkanı Özge Akkaya yaptığı yazılı açıklamada, “Ülke tarihinde bu kadar sivilin öldüğü, bu kadar patlamanın olduğu bir dönem yaşanmamıştır. Mevcut politikalar devam ederse bir daha yaşanmayacağından da kimse emin değil. Reyhanlı, Suruç, Diyarbakır, 10 ekim Ankara, Sultanahmet, 17 şubat Ankara, 13 mart Ankara.. patlamaları birbirinden ayırmak için artık şehirlerin yanına tarih ekler olurduk. Ülkenin her tarafında sivil ölümler yaşanıyor. Bizleri bu patlama, terörist saldırı ve çatışmaların ortasına sürükleyen etkenlerin başında AKP Hükümeti ve sarayın içeride ve dışarıda savaş politikasındaki ısrarı gelmektedir. 10 Ekim’de Ankara garında hayatını kaybeden parti üyemiz ALİ DENİZ UZATMAZ’ın arkadaşı OZANCAN AKKUŞ bombalı saldırıda yaşamını yitirmiştir. 2 yakın arkadaş 5ay arayla aynı kadere kurban olmuştur. Sorumlular hesap vermelidir! Suriye başta olmak üzere Ortadoğu paylaşım mücadelesinin sahası haline gelmiş ve hükümette izlediği politikalarla buna cevap vermektedir. Türkiye’nin bu savaşa dahil olması bu coğrafyada yaşayan halklar için yıkım anlamına gelmektedir ve gelecektir. Ülkenin içine itildiği kaos ve belirsizliklerden kurtulması için hükümet biran önce savaş politikasındaki ısrarından vazgeçmelidir.” dedi.

“HEPİMİZİ VURDUNUZ; HEPİMİZİ ÖLDÜRDÜNÜZ”

Özgürlük ve Dayanışma Partisi İl Başkanı Orhun Çoban ise yaptığı açıklamada , “Ankara’da gerçekleştirilen alçakça saldırıda hayatını kaybeden insanlarımızın yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Yaralı insanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Alçakça saldırıyı lanetliyoruz.Saldırının sahiplerine sesleniyoruz; evlerine gitmek için otobüs duraklarında bekleyen insanlarımızı öldürdünüz, ekmek parası peşindeki emekçileri öldürdünüz, yurtlarına dönmeye çalışan gençlerimizi öldürdünüz, üniversiteye giriş sınavı heyecanını yaşayan çocuklarımızı öldürdünüz… Hepimizi vurdunuz, hepimizi öldürdünüz… Tıpkı daha önce de bizi bombalarla öldürenler gibi alçak ve halk düşmanısınız. Ülkemizi bu karanlığın ortasına sürükleyen AKP iktidarı, hamaset nutuklarla üzerindeki sorumluluğundan kurtulamaz. ‘Suriye’deki istikrarsızlık bizi vuruyor’ açıklaması yapan Erdoğan, Suriye’nin istikrarsızlaşmasının, iç savaşla parçalanmasının en önde gelen sorumlularından birisi olduğunu unutmamalıdır. İçişleri Bakanı, MİT Müsteşarı başta olmak üzere halkın güvenliğini sağlayamayan tüm sorumlular istifa etmelidir.” diye sözlerini tamamladı.