DENİB Başkanı Kocasert, “Her yıl Ocak ayının ikinci haftasında Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Heimtextil Fuarının, dünyanın en önemli ev tekstili fuarı olduğu herkesin malumu. Denizli için önemi ise tartışılmaz. Şehrimizde ekonominin ve ihracatın en önemli kalemini ev tekstili oluşturuyor. Böyle olunca Heimtextil Fuarının bizlerde uyandırdığı heyecan çok büyük. Geçen sene fuara dünyanın farklı ülkelerinden katılan firmalar tarafından yaklaşık 2 bin 600 stant açıldı. Ziyaretçi sayısı ise 73 bin olarak gerçekleşti. Türkiye’den açılan toplam stant sayısı 2011 yılındaki fuarda 156 iken, bunun 39’u Denizlili firmalar tarafından açıldı. Denizli tarafından açılan stant sayısı birçok ülkenin açtığı stant sayısından daha fazla. Heimtextil’e bu yıl ise Türkiye’den yaklaşık 200 firmanın katılması ve farklı ülkelerden 2600’ün üzerinde stant açılması ve 73 binin üzerinde ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Heimtextil Fuarına DENİB’e üye ev tekstili firmalarından 44 firma, 42 stant ile katılım sağlayacak” dedi.

‘Denizli’ markası da tanıtılacak

Fuar boyunca açılacak stantlarda ‘Denizli’ Markası’nın da tanıtılacağını belirten Başkan Kocasert, “Özellikle Avrupa Birliği ülkelerinin içinde olduğu ekonomik sıkıntılar 2012 yılının zorlu bir yıl olacağına işaret ediyor. Bunun somut göstergelerini Denizli olarak 2011 yılının son çeyreğinde yaşıyoruz. Daha önce de belirttiğimiz gibi, “Noel” döneminde Avrupa’dan gelen siparişlerde kendini belli eden artışlar olurdu. Bu sene ise maalesef bunu pek gözlemleyemedik.
Öte yandan, firmalarımızın bu fuara verdikleri önem itibariyle canla başla çalışıp yeni koleksiyonlar hazırladığını bizzat biliyorum. Denizli’nin her şeye rağmen, kaliteli üretimi ve tasarım çeşitliliği ile bu seneki Heimtextil’e de damgasını vuracağına yürekten inanıyorum. DENİB olarak misyonumuz gereği, fuara katılan üyelerimizin yanında olmak ve onlara destek olmak amacıyla Heimtextil’de stant açan üyelerimizin ve Denizli’nin tanıtımının yapılacağı bir materyal hazırlığımız da devam ediyor” diye konuştu.