Çünkü Dünya'nın en zorlu ve aksiyon dolu parkurunu geçmek kolay değil Denizli'nin çoğu ilçesine göre daha sarp ormanlık ve onlarca kanyon ve vadiden oluşur Kanyon girişinin 2 metre genişliğinde, 14 kilometre uzunluğunda Kanyonun içinde yüzlerce küçük şelale ile 30 metre yüksekliğinde büyük bir şelale bulunuyor. Kanyonun zemininde tatlı su kaynakları var
Geçtiğimiz Hafta Doğadayız ve Acente grubu Çameli Emecik Kanyonun ön incelemelerde bulunup koordinatları belirlemişlerdi. Bu hafta doğadayız grubu ve Acente yetkililer Yurtdışından ve Yurtiçinden gelen misafirlerini konuk etti Çameli’de. Çameli Belediyesi tarafından organize edilen ve Çameli Belediyesi Turizm Danışmanı İbrahim Put Gül’ün eşliğinde edilen 18 kişilik yerli ve yabancı misafir gruplarla beraber bu kanyonun tehlikeli ve gizemli ve o kadar aksiyon dolu yollarından geçildi. Ekstrem spor, aksiyon sporu veya macera sporu seven grup Kalıcı iniş istasyonlarını hazırlayıp kanyon parkurunu çıkarmıştır. Keşifte ki aksiyon kamera ve diğer aygıtlarla mekanları görüntülediler.
Zengin bir bitki örtüsüne sahip olan Emecik Kanyonu kızılçam, kızılağaç, çınar, ardıç, , yaban gülü, sarmaşık, eğrelti gibi bitki türleri bulunmaktadır. Ayrıca bu parkta; domuz, yaban keçisi, tilki, porsuk, tavşan, sincap, kartal, güvercin,keklik gibi yabani hayvanlar barınmaktadır.
Derin vadilerden oluşan kanyon, zaman zaman 6 m’ye inen darlıkların yanı sıra normal göletlerle de yüzme imkanı sağlamaktadır. Dağların birlikte kucaklamasıyla meydana gelen gizemli görüntü, yaklaşık 6 km. uzunluğundadır. Trekking yapanların yaklaşık 3 saatini alan vadi, akan görkemli şelaleleriyle görülmeye değer bir doğa harikasıdır. Delice akan şelalelerin içinden, “buradan mı geçeceğiz ”diye düşündüğünüz dar deliklerden geçişler kanyonun en eğlenceli bölümleridir. Asıl heyecan 30 metrelik şelaleden atlayıştır. Seçmek size kalmış. İster atlayın, ister merdiveni kullanın. Kısa biterapiden sonra “ben buradan imkanı yok atlayamam ”diyenlerin dahi atlayıştan sonraki mutluluğu görülmeye değerdir.
Kanyon macerasında turistlere profesyonel rehberler eşlik ediyor. Birbirinden heyecanlı ve maceralı etkinliklerle eğlenen turistler, yılın yorgunluğunu kanyonda atmaya çalışıyor.

ÇAMELİ'NDE DÜNYA'DA EŞİ OLMAYAN KUŞ TÜRÜ BULUNDU
Acenta yetkilileri Emecik Kanyonu'“na gelen birçok turist, dağların içinden çıkan buz gibi berrak sularının içerisinde hem serinliyor, hem de doğanın hazırladığı setleri suyla mücadele ederek aşarak, unutulmaz bir macera yaşıyorlar.7'den 70'e herkesin katılabileceği kanyon gezisi, ortalama hızdaki bir ekiple yaklaşık 5 saat sürüyor. Kanyon güzergâhında bulunan 30 metrelik şelaleden yapılan atlayışlar ise farklı heyecanlar oluşturuyor. Suyun milyonlarca senede oyarak oluşturduğu, büyüklü küçüklü şelaleleri ile eşsiz güzelliklere sahip olan Emecik ( CAVUR ) Kanyon parkurunda deneyimli ekipler tarafından gelen konuklara farklı heyecanlar yaratılıyor.
Aynı zamanda Çameli İlçesinde Dünya'da eşi olmayan kırmızılı bir Kuş’a rastladıklarını ve Dünya'da eşi olmayan Kuş’un Çameli’mde olması bizleri şasırttı.Antalya'da bulunan bir baykuş için kuş turizmi açıldı ve baykuşu görmek 500 euro olduğunu ve bu kuş turu içinde Çameli’mde Kuş turizmi için çalışmalar yapacağız. Kanyon için farklı konaklamalı turlar düzenleyeceğiz kamplı, günübirlik ve yürüyüş şeklinde alternatiflerimiz var Çameli ilçesi Cennetin ikinci adıdır dedi .Kısacası Macera ,Aksiyon heyecan isteyenler için harika bir yer sizi de bekliyoruz dediler.

Doğadayız Grubu Bize her konuda destek olan Çameli Kaymakamı Şeref ALBAYRAK, Çameli Belediye Başkanı Cengiz ARSLAN, ve ekibine teşekkür ederiz. Doğal güzelliklerin tahrip edilmeden korunması ve insanlara erişimi konusunda projeler geliştiren kuruma doğadayız ailesi olarak desteğimizi sürdüreceğiz. Macera tutkusu ve profesyonel yaklaşımıyla yeni güzellikleri keşfedip sizlere sunan bu ekibi takip etmeye devam edin. En Kısa zamanda başka Gruplarla tekrar Emecik Kanyonunu gezeceğiz dediler.
Dağların birlikte kucaklamasıyla meydana gelen gizemli görüntü, yaklaşık 6 km. uzunluğundadır, trekking yapanların yaklaşık 3 saatini alan vadi, akan görkemli şelaleleriyle görülmeye değer bir doğa harikası olarak keşfedilmeyi bekliyor.
Buralara yolunuz düşerse burayı görmeden gitmeyin diyoruz ve maceracı ruhlu gezginlere tavsiye ediyoruz.