DİYARBAKIR (CİHAN)- Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)’nin 16 yıl aradan sonra Diyarbakır’da yapacağı miting öncesi yoğun güvenlik önlemleri alındı. Otobüslerle Osmaniye, Elazığ, Gaziantep, Mersin ve Erzurum’dan mitinge destek için gelen MHP’lileri Diyarbakır’ın girişinde polis karşılıyor. Diyarbakır polisi olası provokasyonlara karşı tedbiri elden bırakmıyor ve MHP’lileri mitingin yapılacağı alana götürülüyor.
MHP, Diyarbakır’da 16 yıl aradan sonra bugün miting yapıyor. Bahçeli’nin halka sesleneceği İstasyon Meydanı’nda tüm hazırlıklar tamamlandı. Devlet Bahçeli'nin Diyarbakır mitingini provoke edecekleri gerekçesiyle İstanbul'da 11 kişinin tutuklanmasının ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olağanüstü güvenlik tedbirleri aldı. Olası saldırılara karşı polis, Bahçeli'yi tıpkı Başbakan Erdoğan gibi korumak için geniş kapsamlı bir çalışma yaptı. Bahçeli'nin gideceği yerler önceden bomba uzmanları tarafından kontrolden geçirilip geçiş güzergahları üzerinde 100 metrede bir polis memuru yerleştirilmeye başlandı.
MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş, Diyarbakır’a terörün yoğun olduğu 1995 yılında olağanüstü güvenlik önlemleri ile gelmişti. Türkeş, Dağkapı Meydanı’nda bir kamyon kasasının üzerine çıkarak kısa bir konuşma yapıp şehirden ayrılmıştı. DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcılığını yapan Devlet Bahçeli, 2000 yılında Diyarbakır’a gelmişti. Özel İdare İl Müdürlüğü Salonu’nda bölgesel kalkınmayla ilgili düzenlenen toplantıya katılırken, o tarihte HADEP’ten Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olan Feridun Çelik’i dinlemiş ve yaptığı konuşmadan dolayı onu alkışlamıştı. Feridun Çelik, konuşmasından sonra Diyarbakır’ın sorunlarını yansıtan dosyayı Devlet Bahçeli’ye vermiş, MHP lideri de kendisine teşekkür ederek onunla tokalaşmıştı. Diyarbakır Valiliği’ni ziyaret eden Devlet Bahçeli’ye Vali Cemil Serhadlı 36 kilo ağırlığında Diyarbakır karpuzunu hediye etmişti.

"MİTİNG ALANINA BAŞKA PARTİLERİN SEÇİM ARAÇLARI YAKLAŞTIRILMIYOR"
Provokasyon olarak değerlendiribilecek her şeyi düşünen Diyarbakır Emniyet Müdürülüğü, mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'na diğer siyasi partilere ait seçim araçlarının yaklaşmasını yasakladı. Emniyet miting bitine kadar diğer partilerin başka alanlarda dolaşmasını istedi. Bu arada Bahçeli'nin karayolu ile geleceği Elazığ yolunnda da güvenlik önlemleri alındı.
CİHAN