Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İş Adamları Federasyonu’nun (ESİDEF) hazırlamış olduğu ve 7.si düzenlenen Arama Konferansı’na Denizli İş Adamları Derneği olarak başkan, yönetim kurul üyeleri ve diğer üyelerinin katılımıyla toplam 24 kişilik bir heyet katıldı. Başta Orman Ve Su işleri Bakanı Sayın Prof.Dr. Veysel Eroğlu’nun da bulunduğu konferansta birçok konuşmacı yer aldı.

Arama konferansının ilk konuşmacısı Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı sayın Naci Tosun’du. Tosun yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin dünya ekonomisinde söz sahibi olmasında geç kalmasına rağmen Anadolu’nun çalışkan ve cesur iş adamları dünyanın her tarafına giderek ticari pazarlar bulmada ve yeni iş imkanları oluşturmada etkili olmaya başlamışlardır.” dedi. Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini belirten Tosun, “Sivil toplum kuruluşlarının çok önemli olduğunu, Türkiye’nin ve dünyanın geleceğine ışık tutan önemli kanunlar hazırlanırken, hükümetlerin artık STK’ları göz ardı edemeyeceğini ve STK’ların halkın sözcüsü durumunda olduğunu belirtti. Türkiyeli iş adamlarına da seslenmeyi ihmal etmeyen Tosun, iş adamlarının başta Afrika olmak üzere dünyanın her tarafına gidip ticari sahada söz sahibi olmaları gerektiğini vurguladı.

Denizli Ticaret Odası başkanı Necdet Özer ise yapmış olduğu konuşmasında, Denizli’nin ticari hacminin her geçen yıl arttığını belirterek, Türkiye’deki mevcut iş adamları derneklerinin bu işlerde öncü olduğunu ve özellikle TUSKON’nun iş adamlarına yeni ufuklar kazandırdığını söyledi.

ESİDEF’in davetlisi olarak programa katılan Orman Ve Su işleri Bakanı Sayın Prof.Dr. Veysel Eroğlu ise bakanlık çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Esidef başkanı Mustafa beyin konuşmasındaki belirttiği yeni çek kanunu ile ilgili olarak şirket sahipleri için hapis cezası devam ederken yeni kanunla çekleri karşılıksız çıkanlar için var olan hapis cezası kaldırılmıştır bu da ticari hayatta güven olgusunu zedeleyeceğini ve ticari hayatta yeni kaoslara sebep olacağını ifade eden endişelerine cevap olarak yeni kanunun içinde hapis cezası olmasa da yeni cezai müeyyidelerin olduğunu söyleyerek yeni tekliflere de açık olduklarını direk bakanlığımla ilgili olmasa da gelecek olan tekliflerin takipçisi olacağının altını çizdi.

ESİDEF’in başta Ege bölgesi olmak üzere Türkiye’nin ekonomisine katkıda bulunduğu ifade eden Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, derneklerin STK olarak Türkiye’nin geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayarak, bakanlık olarak her zaman Tuskonun ve Esidef’in yanında olduğunu ve çalışmaların desteklendiğini ifade etti.