Denizli’nin büyükşehir olacak illerin arasında yer almasına halk, siyasetçiler gibi olumlu ve olumsuz olarak iki açıdan bakıyor. Çoğunluk Denizli’nin menfaatine olacağını söylerken bazıları da tersini iddia ediyor.

Esra Emel isimli vatandaş, Denizli’nin büyükşehir olmasını bir gelişim noktası olarak gördüğünü belirterek, “Çünkü her şeyin fiyatının biraz daha uygun olacağını düşünüyorum. Eninde sonunda insanlar alışacak, bu alışmanın sonunda rahatlayacak. Zaten büyükşehirlere gittiğimizde görüyoruz. Denizli’yi de öyle hayal ettiğimizde birçok şeyin değişeceğini gelişeceğini düşünüyorum.” dedi.

Denizli’nin büyükşehir olmasının desteklediğini belirten Ramazan Çetin, “Şehrin gelişmesi, turizm ve yatırım açısından çok önemli buluyoruz. Nüfus ve ekonomi olarak daha küçük illerin büyükşehir olması, Denizli için bir haksızlıktı. Denizli’nin yıllardır beklediği bir şeydi. Emeği geçenlere teşekkürler.” diye konuştu.

Cemal Beli ise büyükşehir olup olunmamasının vatandaşa sorulmasını isteyerek, “Şu anki, zorla dayatılan bir şey gibi. Büyükşehir olmanın çok şey getireceği söyleniyor. Yok, hiçbir şey getirmeyecek. Oradaki insanlara kayıp getirecek, yük getirecek.” dedi.

Denizli’nin büyükşehir olmasının milletin menfaatine yarayacağını söyleyen Ahmet Kocabaş da, “Yapılan işler milletin menfaatineyse mutlaka hayır vardır.” ifadelerini kullandı.

Adnan Kaplan ismindeki esnaf ise büyükşehir olunca ilgi de artacağından esnaf için iyi olacağını öne sürdü.