Aralarında KESK, DİSK Enerji Sen, Kadın Dayanışma Platformu, Yeryüzü Kadınları, HDK Kadın Meclisi, Emek Partisi ve FKF’li kadınların bulunduğu platform, 8 Mart öncesi etkinlik programı hakkında kamuoyuna bilgi paylaşımı gerçekleştirdi.

Tüm kadınlar adına açıklama yapan KESK Kadın sözcüsü Gamze Aksu Karagöz,gün geçtikçe daha çok canımızı yakan bizleri eve hapseden zihniyete köle olmayacağız. özel istihdam büroları ile süt iznimiz dahi elimizden alınarak yerimize bir diğer kadın işçinin kiralık çalıştırma yasası yürürlükten geçti.  Peki, hükümet ve patronlar 2008’den beri uğraşıp bir türlü çıkaramadıkları bu kölelik yasalarını nasıl oldu da şimdi çıkarabildiler? Çünkü savaşın gürültüsü her şeyin sesini bastırır. Bugün yaşadığımız da bu!” diyerek yaşanılanlara dikkat çekti.
Gamze Aksu Karagöz, “Nasıl ki savaşın gümbürtüsü çalışma hayatımızdaki sorunlarımızı görünmez kılıyorsa, aynı koşullar her gün yaşadığımız aşağılanmayı, tacizi, tecavüzü, dayağı, baskıyı da görünmez hale getiriyor. Dahası, bu koşullarda yaşamak bu şiddeti meşrulaştırıyor. İşsizliğe, güvencesizliğe, haksızlığa mahkûm edilmek, şiddetin her türüne açık hale getiriyor kadınları.
Zaten en geri değerler yeniden hortlatılarak kadınları aşağı, ikinci, değersiz bir cins haline getirmek için elinden geleni yapıyor iktidar. Medyasıyla, yasasıyla, sözleriyle, Diyanet fetvalarıyla, uygulamalarıyla eşitsizliği pekiştiriyor. Her gün 5 kadının öldürüldüğü, sokağa çıkmanın tecavüze uğramayı kabul etmek anlamına getirildiği, kadın katillerinin aklandığı, kadınlara şiddet uygulayanlara türlü gerekçelerle indirim yapıldığı bir memlekette kadınlara gelecek yoktur! Denizli’de çok yakınımızda kadın cinayetlerini, kadına şiddeti, tecavüzü duyar olduk.” Dedi