Denizli Valiliği’nin istihdam açığını kapatmak için görevlendirdiği 37 danışman, işyerlerine kalifiye eleman bulmak için bin 415 işyerine gitti. Danışmanlar, 8 bin 629 görüşme sonucu, açılan kurslara 743 kişiyi gönderirken bin 988 kişiyi de işe yerleştirdi. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Vali Abdülkadir Demir başkanlığında yapıldı. Denizli Polisevi'ndeki toplantıya Vali Demir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İş-Kur İl Müdürü Feridun Giresun, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ve kurulun diğer üyeleri katıldı. Demir, açılışta yaptığı konuşmada, göreve başlayan meslek danışmanlarının işverenler ve iş arayanlarla görüşmeler yaptığını, projenin başarıyla devam ettiğini söyledi. Çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Demir, yeni açılan ve mevcut işyerlerinin de istihdama ihtiyaç duyması sebebiyle açık doğduğunu, bu sebeple uygulamanın önemli olduğuna inandıklarını ifade etti.

Konu hakkında istatistik bilgiler veren Vali Demir, “2012 Nisan sonu itibariyle üç danışmanla 180 işyeri ziyareti, 496 görüşme sonucu 57 kurs ve 162 işe yerleştirme, Mayıs-Eylül arası 37 danışmanla bin 415 işyeri ziyareti, 8 bin 629 görüşme sonucu 743 kurs ve bin 988 işe yerleştirme yapılmıştır. Bu yıl ilimize toplam 15 milyon 473 bin 877 TL ödenek aktarıldı. Kurslara tahsis edilen 12 milyon 711 bin 94 TL ve Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP)’ye tahsis edilen 2 milyon 762 bin 783 TL çerçevesinde geçen dokuz aylık dönemde İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından. sadece TYÇP kapsamında 32 program düzenlendi. Bunlara 601 erkek ve 945 bayan olmak üzere 246 kişi ayrılmış ve bin 300 kursiyer katılmıştır. Aynı dönemde İş-Kur 241 meslek edindirme kursu düzenlenmiş, bunlara bin 813 erkek ve 2 bin 627 bayan olmak üzere toplam 3 bin 587 kursiyer katılmıştır. Girişimcilik kurslarımıza ise 358 kişi katılmıştır.” dedi.

Vali Demir ayrıca istihdam açığı dolayısıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na valilik tarafından görev verildiğini aktardı: “Vakıftan aktif yardım alan ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında aktif işgücüne katılabilecek vatandaşlarn, İş-Kur’un istihdam ve meslek edindirme kursları ile Genel Sağlık Sigortası'nın detayları hakkında bilgilendirilmesine yönelik bir çalışma yapılmasını istemiştik. Dokuz bölgeye ayrılan Denizli’de dört bölgede yapılan ve iki bölgede halen devam eden çalışmalar sonunda, 1 Ocak ile 1 Ekim 2012 arasında vakfımız tarafından kullanılan Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi aracılığı ile 9 bin 750 kişinin, kayıtları yapılmak üzere iletişim bilgileri İş-Kur İl Müdürlüğü’ne online olarak bildirilmesi sağlanmıştır ve iş sahibi olmaları adına gerekli çalışmalar yapılmaktadır.”

İş-Kur İl Müdürü Giresun ise Denizli’deki faaliyetleri, sağlanan istihdamlar, eleman ihtiyacı duyulan meslek dalları gibi konularda kurul üyelerine bilgi verdi.