Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer ve beraberindeki heyet, ve Güney Ege Kalkınma Ajansın'dan (GEKA) destek almaya hak kazanan ‘Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi’ projesini imzalamak üzere GEKA'yı ziyaret etti.
Güney Ege Bölgesinde kritik öneme sahip araştırma, planlama, fizibilite gibi çalışmaların desteklendiği Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında destek almaya hak kazanan Denizli Ticaret Odası’nın ‘Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi’ projesinin hayata geçmesi için GEKA hizmet binasında sözleşme imza töreni gerçekleştirildi. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer’i ve üyelerini makamında kabul eden GEKA Genel Sekreteri Süleyman ALATA, Denizli’nin başat sektörlerinden tekstil sektöründe tasarım ve markalaşma süreçlerinde dönüşüm gerçekleştirerek katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesinde öncü olacak ‘Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi’ projesine, Ajans olarak destek vermekten memnuniyet duyduklarını belirtti. Araştırma, planlama ve fizibilite vb. çalışmaların yürütüldüğü bu tarz projelerin Bölge kalkınmasına ivme kazandıracak büyük projelerin hayata geçmesinde altlık vazifesi gördüğünü, verilen destek tutarlarının çok büyük rakamlar olmasa da büyük yatırımlara doğru bir şekilde yön vermesi açısından öneminin yadsınamaz olduğunu belirtti.
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Ajansıziyaret eden DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, GEKA’nın destek programlarının proje kültürünün bölgede yaygınlaşması açısından önemli olduğunu, bu kültürün yaygınlaşmasıyla kurum ve kuruluşların disiplinli bir şekilde proje yürütebildiklerini, ayrıca projelerin hayata geçmesiyle birlikte özellikle bölgeye istihdam kazandırılması ve üretimde katma değer yaratılması konusunda ciddi bir artışın söz konusu olduğunu söyledi. Özer; “Bölge kalkınmasına yön verecek büyük projelerin hayata geçmesinde doğru stratejilerin ve yöntemlerin uygulanması açısından önemli olan araştırma, planlama, fizibilite gibi çalışmaların desteklenmesi önemli. GEKA’nın Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında destek alan ‘Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi’ projemiz ile merkezin kurulum fizibilitesi gerçekleştirilecektir. Böylece, tekstil sektörü işletmelerine Ar-Ge ve yenilik alanında danışmanlık hizmeti sunacak.
GEKA’dan destek almaya hak kazanan ‘Denizli Yenilik ve Tasarım Merkezi’ projesi kapsamında, Aydın, Denizli ve Muğla illerinde tekstil sektörü işletmelerine Ar-Ge ve yenilikalanında danışmanlık hizmeti sunacak Denizli Yenilik ve Tasarım Merkezinin kurulmasına yönelik araştırma ve fizibilite çalışmaları yürütülecek. 3 ay sürecek proje ile tekstil sektöründe üniversite-sanayi işbirliğine yönelik ortam ve olanak sağlanırken;Bölge tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletmelere yönelik yenilik ve Ar-Ge çalışmalarını teşvik etmek ve projeyi tanıtmak amacıyla yenilik alanında eğitimler düzenlenecek.