Denizli Valiliği’nde düzenlenen toplantıda hazırlanan planla ilgili açıklama yapıldı. Toplantıya Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli’nin 1 milyona yaklaşan nüfusu, tarımı, sanayisi, tarihi kentleri, el sanatları, turizme ve doğal güzellikleriyle ender bulunan illerden biri olduğunu belirterek, "Turizmdeki büyüme ile beraber sürdürülebilir turizm, eko-turizm gibi doğayla ilgili turizme olan talep artmış ve turizm ürünleri destinasyonlar çeşitlenmiştir. Turistlerin talepleri de değişmiş ve çeşitlenmiştir. Turistlerin talepleri konaklamada konforun sağlanması yanında, yöreye özgü kültürel değerler hakkında bilgi edinme, yöre halkı ile iletişim, bölgenin flora ve faunası, özel ekosistemler, doğal hayat ve bunların korunması da dahil olmak üzere daha sorumlu bir seyahat deneyimi kazanmak da söz konusu" dedi.
Kayıtlara göre Denizli’nin en fazla ziyaret edilen 5. il olmasına rağmen, en az konaklanan il olduğunu belirten Vali Demir, "Biz konaklama sürelerini nasıl 7 ile 15 gün arasına çekebileceğimizin uğraşını vermekteyiz. Doğal tarihi zenginliklere sahip olmasına rağmen en üst seviyede faydalanamadığımız bu tabloya müdahale anlamında çalışmalara bir yerden başlanılmasının önemli oldu konusunda hemfikiriz" diye konuştu.
Denizli’de Doğa Turizmi Master Planı’nın olması gerektiği düşüncesiyle Orman ve Su İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan çalışmarla hazırlanan planın tamamlandığını belirten Vali Demir, "4 mevsim turizmin yaşanmasını hedeflediğimiz Denizli’de, doğal güzellikleriyle öne çıkan yerler master planında ele alındı ve 10 yıllık bir planlama yapılarak bölge ve ilimiz turizmi açısından en iyi şekilde yararlanması sağlanacak. Pamukkale Hierapolis, Colossae, Laodikya, Tripolis, Tabea gibi antik kentlerin yanında, Honaz Dağı Milli Parkı, Akdağ Tabiat Parkı, Güney Şelalesi Tabiat Anıtı, Kartal Gölü Tabiatı Koruma Alanı, Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Beylerli Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, Çivril İlçesi Işıklı-Gökgöl, Çardak Acıgöl, Buldan Yayla Gölü ve Bozdağ Kayak Merkezi gibi doğal güzelliklerimizi daha da tanıtmalıyız" ifadelerini kullandı.
Toplantının son bölümünde Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkilileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve diğer katılımcılar, planla ilgili görüş alışverişinde bulundu.