Kale İlçesi'nde önceki gece polis, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası erkek öğrenci yurdundaki kazan dairesinde Fethullah Gülen'e ait kitap ve belgelerin yakıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Bu yurt ile birlikte, İlçe Müftülüğü binası altındaki Kale Eğitim ve Kültür Gönüllüleri Dayanışma Derneği ve bu derneğe bağlı bir kız ve iki erkek öğrenci yurduna eş zamanlı baskın yapıldı. Dernek ve erkek öğrenci yurtlarında yapılan aramalarda Fethullah Gülen'in kitapları ve dergiler ele geçirildi. 

Cevherpaşa Erkek Öğrenci Yurdu'nun kazan dairesinde yapılan aramada yakılmış 1 cep telefonu, USB bellek, bilgisayar parçaları ve 1 adet kayıt cihazı bulundu. Hacı Havva Üstek Kız Yurdu'nda ise 1 askeri kamuflaj elbise, 6 bilgisayar, 1 kayıt cihazı ele geçirilirken, kazan dairesinde yine yakılmış kitaplar ve belgelerin külleri bulundu.

Kale İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda yurtların müdürleri ve görevlileri olan İ.K., M.N.Ö. ve A.E. adlı erkek personel ile H.E., M.K., ve A.D. adlı kadınlar gözaltına alındı. 3'ü kadın toplam 6 kişi, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından 'devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozma' suçlamasıyla mahkemeye çıkarılmak üzere Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Yurt müdürleri İ.K. ile A.E. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, kadın zanlılardan H.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğerleri ise ifadelerinin ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı.