Denizli'de belediye teşkilatının 139. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. İlk olarak tüm davetlilerin teleferik ile ulaştığı Bağbaşı Yaylası'nda düzenlenen kahvaltı programına, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, önceki dönem Belediye Başkanları Ali Dartanel, Hasan Gönüllü, Ziya Tıkıroğlu, Ali Marım, Ali Aygören ve 1984'den beri görev yapan meclis üyeleri ile aileleri katıldı. Başkan Zolan burada yaptığı konuşmada, belediye teşkilatının 30 Ekim 1876 yılında, bundan tam 139 yıl önce kurulduğunu anlattı. Başkan Zolan, "Belediyemiz kurulduğu günden bu yana Denizlimizin ve vatandaşlarımızın ihtiyacını görme, yatırımlarını yapma noktasında her geçen gün daha da ileri gitmiştir. Bugün de aynı şekilde hizmet etmeye devam ediyor. Tabi ki sadece ismi değişti Büyükşehir oldu. Ama anlayışı, yürüyüşü, sadece ve sadece milletimize, Denizlimize ve vatandaşımıza hizmet etmektir. Denizlimizi daha güzel hale getirmek ve dünyada sayılı şehirler arasına girmesini sağlamaktır" dedi.

Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nı anlattı 
Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün Denizli'nin bu hale gelmesinde emek veren birçok büyüğümüzü görüyoruz. Ben sizlere çok çok teşekkür ediyorum. Denizimizin bugünlere gelmesinde sizlerin çok büyük emekleri var. İnşallah bundan sonra da Denizlimiz daha iyiye daha güzele gitsin. Tek duamız budur. Başkanlarımızla, meclis üyelerimizi hep beraber sizleri bir araya getirmek istedik. Bunu geleneksel hale getirelim istiyorum. Denizlimizle ilgili konuların hem sohbetini yapmak, hem de geçmişi anmak adına, hatıraları yaşatmak adına bir araya gelmeyi arzu ediyoruz." Denizli'yi turizmde bir adım daha ileri taşıyacak teleferik projesi ve Bağbaşı Yaylası'nı anlatan Başkan Zolan, "Biz burayı para kazanmak için değil vatandaşlarımız gelsinler, özünün kökünün olduğu yaylayı görsünler diye hizmete sunduk. Ben tekrar 139 yıllık yürüyüşümüzde emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Hakkın rahmetine kavuşanlara da Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Birliğimiz dirliğimiz daim olsun hep beraber hem Denizlimiz hem ülkemiz daha iyiye daha güzele gitsin" diye konuştu. 

Hayalimiz Denizli'yi dünyada birkaç alanda bir numara yapmak
Sözlerine, "Değerli Belediye Başkanım Osman Zolan'a ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum" diyerek başlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, "Hakikaten Denizlimiz çok muhteşem bir eser kazandı. Helikopterle ancak gelebildiğimiz bir bölgenin bu hale gelmesi hakikaten büyük bir emeğin eseri. Emeği geçen bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Yaklaşık olarak 800 yıldan beri Denizlimiz de Denizlimizin hizmetinde olan ve hizmet eden, hizmet etme amacı ve gayreti ile yola çıkıp da hizmet edememiş olsa dahi aramızdan ayrılan bütün Denizli sevdalılarına, Denizli aşıklarına ve hizmetkarlarına ben huzurlarınızda Allahtan rahmet diliyorum. Allah onlardan razı olsun" dedi. Bakan Zeybekci, "Denizli hayalimiz şu anda Denizli'yi dünyada birkaç alanda bir numara yapmak sevdasıyla devam ediyor. Denizli dünyada başka hiçbir şehirde olmayan, dünyanın başka yerlerinde olmayan zenginliklere sahip. Biz Denizli'nin sağlık ve kültür turizminde dünya da sayılı şehirlerden biri olabilecek potansiyele sahip olduğunu biliyoruz" diye konuştu.

Hedef 10 milyon turist ağırlamak
Hedeflerinin şehrin merkezinde 10 milyon turisti ağırlamak olduğunu anlatan Bakan Zeybekci, "Şu anda Denizli'de 200 bin kişi sigortalı olarak çalışıyor. Artı 200 bini önümüzdeki 2023'e kadar hizmet sektöründe turizm sektöründe çalışır hale getirmek. Hedefimiz bu" dedi. Bakan Zeybekci, "Göreve geldiğimizde yaptığımız şey bugüne kadar Denizlimize hizmet etmiş olan Denizli'nin siyasetteki önde gelenlerinin isimlerini Denizli'ye vermekti. Hüdai Oral'dan başlayarak başlattığımız o süreçte Denizlimize hizmet etmiş öncelikli olarak Belediye Başkanlarımızın isimlerini Denizlimizin kalıcı eserlerine ve caddelerine vermek gibi bir düşünce içinde olduk. Ne olur bu geleneği sürdürün. Hamdolsun şu anda burada olan tüm belediye başkanlarımızın isimleri kalıcı eserlere ve caddelere verildi" diye konuştu. 

Belediye Başkanları geçmiş dönemleri anlattı
Daha sonra önceki dönem Belediye Başkanları da söz alarak kısa bir konuşma yaptı. Ali Dartanel, "Burada yeni güzel bir tesisi, teleferik projesini gördük. Bundan dolayı mutluyuz. Denizli nereden nereye geldi? Şimdikiler bunu bilmez ama Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 4 Şubat 1931'de bu kente teşrif ettiğinde sordukları zaman Denizli için 'büyük bir köy' demişti. O'nu gördüğümde 8 yaşındaydım, 3 metre mesafeden gördüm Bayramyeri'nde. İşte oralardan buraya geldik. Her gelen arkadaşımız büyük eserler yaptı. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi. 

Denizli Türkiye'ye örnek hizmetlere kavuşuyor.
Ali Marım, "Bugün burada olmanın onuru ve gururu içindeyim. Ben Denizli'nin her geçen gün insanlarımızın daha sağlıklı ve huzurlu yaşayabileceği bir kent haline gelmesinden dolayı çok mutluyum. Belediye başkanlarının, meclis üyelerinin, milletvekillerinin insanları daha mutlu hale getirmek en büyük hayali ve görevidir. Kuruluşundan bugüne kadar hizmet veren herkes bugünler için emek verdi. Denizli her geçen gün Türkiye'ye örnek olabilecek hizmetlere kavuşuyor. Türkiye'de çok az olan teleferiğin ve yayla evlerinin kurulması ve hizmete sunulmasından dolayı Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Bey'e teşekkür ediyorum" dedi. Ali Aygören, "Bugün Denizli özel bir gün yaşıyor. Kuruluşunun 139. yılında Sayın Başkanımızın göstermiş olduğu bu nezaketten dolayı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar göreve gelen başkanlarımız hizmetlerini bir ileriye götürmek için çalışmasını sürdürdü. 2004'ten bu tarafa da çok daha güzel hizmetler yapıldı. Artık şehirler kent bilincine varmış oldu. Denizli'de çok büyük değişim yaşandı. Yıllardan beri hayal edilen teleferik ve yaylaya kavuşmuş olduk. Bu ve Denizli'ye yapılan tüm tesislerin hayırlı olmasını diliyor, her zaman Sayın Başkanımızın yanında olduğumuzu ifade ediyorum" dedi.

Denizli her geçen gün daha da güzelleşiyor
Hasan Gönüllü, "Denizlimiz her geçen gün biraz daha güzelleşiyor. Her Başkan'ın yaptığı hizmetlerle bugünlere geldik. Bundan sonra Denizli'nin daha fazla güzelliklere tanışacağına inanıyorum" dedi. Ziya Tıkıroğlu, "Her dönemin kendine göre hizmetleri olmuştur. Denizli büyükşehiri hak eden ender illerden birisidir. Büyükşehir unvanı kazanan şehirlere bakıldığında bizler bir misli daha öndeyiz. Büyük bir hayal olarak görüyordum teleferiği, Denizli'ye bunu kazandırdıkları için Osman Zolan Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Hizmetlerin, güzelliklerin devam edeceğine inanarak kendisini kutluyorum" dedi. Konuşmanın ardından Başkan Zolan, önceki dönem Belediye Başkanlarına geçmiş yıllarda çekilen fotoğraflarını hediye etti. Davetliler daha sonra Bağbaşı Yaylası'nı gezerek tesisleri inceledi.

Atatürk Anıtı'na çelenk koyuldu 
Buradaki programın ardından ise Delikliçınar Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Başkan Zolan'ın önceki dönem belediye başkanları ile birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başlayan tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törenin ardından Başkan Zolan ve beraberindekiler, hayatını kaybetmiş belediye başkanlarının mezarlarını ziyaret, ederek dualar okudu.