İzmir'in Konak ilçesi 1. Kordon'da denize düşen genç kız, olay yerine gelen deniz polisi botunda görevli bir polis memuru tarafından kurtarıldı. Kıyafetleriyle birlikte denize atlayan polis memuru, genç kızı bota çıkardı. Genç kız daha sonra polis aracıyla hastaneye kaldırıldı.

Olay, Alsancak semti 1. Kordon Gündoğdu Meydanı sahil bandı yakınlarında sabaha karşı saat 02.30 sıralarında meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, iki arkadaşıyla birlikte deniz kenarında bir süre oturan Serpil Dayan (23) adlı genç kız, daha sonra arkadaşlarından ayrılarak tekrar deniz kenarına geldi. Burada bir süre yürüyen Dayan'ın denize düştüğünü gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekibi, genç kızın denizin içinde çırpındığını farkederek bölgeye Deniz Polisi çağırdı. Pasaport'taki iskeleden harekete geçen Deniz Polisi botu kısa sürede olay yerine ulaştı. Botta görevli bir polis memuru üzerindeki kıyafetlerle birlikte denize atlayarak genç kızı bota çıkardı.
Bota alınan Serpil Dayan, pasaport iskelesine getirildi. Burada bir süre ambulans bekleyen polis, ambulans gelmeyince Dayan'ı polis aracıyla Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Genç kızın burada müşahade altında tutulduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. CİHAN