Denizli'de yaklaşık 3 yıldır kıdem tazminatlarını almak için sokakta mücadele eden DEBA işçileri kendilerine yapılan baskıdan şikayetçi. Son zamanlarda yaptıkları eylemleri DEBA’nın sahibi Esat Sivri’nin Çamlık’taki evinin önünde yapan DEBA İşçileri polisin burada yapılacak olan eylemlere izin vermemesine tepki gösterdi.  

2009 yılında yönetim tarafından kapatılan DEBA fabrikasında çalışan işçiler 10 aylık maaş ve kıdem tazminatlarını almadan kapı önüne konmuşlardı. Üç yıla yakın bir zamandır haklarını almak için her alanda kendilerini ifade etmeye çalışan DEBA işçileri, son üç haftadır DEBA patronu Esat Sivri’nin evinin önünde oturma eylemi yapınca üzerindeki baskılarda yoğunlaştı.  Denizli emniyetinin burada eylem yapamazsınız, yaparsanız size çevre kirliliğinden dolayı ceza keserim tehditi ile karşılaşan işçiler bugün Candoğan Parkı’nda basın açıklaması yaptı.

“ÇAMLIK BÖLGESI YASAK ALAN MI ILAN EDILDI”
Basın açıklamasını DEBA işçileri adına yapan Abdullah Tekin, Esat Sivri’nin evinin bulunduğu Çamlık bölgesinde eylem yapmalarına izin vermeyen Denizli Eminyetine tepki gösterdi.  Denizli emniyetinin Esat Sivri’nin evinin önünde eylem yapmalarını istemediklerini ve bu konuda baskı yaptıklarını belirten Tekin, “Bizleri emniyete çağırarak,  Esat Sivri'nin Çamlık'ta bulunan evinin önünde eylem yapmamazı istiyorlar. Bu bölgenin her türlü gösteriye yasaklandığını ifade ediyorlar.
Soruyoruz, Denizli'de OHAL  ilan edilde de bizim mi haberimiz yok? Basın açıklaması yapmak ne zaman yasaklandı?

Denizli Emniyeti, şimdi de orada eylem yaparsak "Çevre kirliliği ve gürültü" yapmaktan bizi para cezası yazmakla tehdit ediyor.  Biz Esat Sivri'den paramızı almak için uğraşırken, devletin mahkemeleri bizi haklı bulmuşken, devletin diğer bir kurumu bizi ceza yazamakla tehdit ediyor. Ne yapsaydık, çocuklarımızın rızkını istemiyelim mi? Kıdem tazminatlarımızı istemiyelim mi? 10 aylık maaş alacağımızı istemiyelim mi? Hakkımızı istemiyelim mi? Bizler o bölgede kimseyi rahatsız etmiyoruz. Aksine çevre sakinleri bize sempatiyle bakıp destekliyor.
Rahatsız olan işverenlerdir... Bizim de amacımız zaten onları rahatsız etmek.
Biz işçiler hiç rahat olamadık ki... Bırakın hakkımızı çalanlar da rahat olmasın... Bırakın hırsızlar da rahat olmasın. DEBA işçilerinin karşısına polisi çıkarmaktan vazgeçin” açıklamasını yaptı.