İZMİR (CİHAN)- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararıyla Kocaeli'ne tayin edilen İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, İzmir adliyesindeki meslektaşlarıyla vedalaştı.
İzmir Adliyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen veda yemeğinde konuşan Özler, adalet dağıtımında güzel işler yaptıklarına inandığını söyledi. Kendisi ve meslektaşlarının hak ve hukukun tecelli etmesi için gereken titizliği gösterdiklerini aktaran Özler, "İzmir'den memnun ayrılıyorum, İzmir halkına da bu duygularla veda ediyorum. Yerimize atanan başsavcı arkadaşımıza da görevinde başarılar diliyorum. Bu bir bayrak yarışı. O arkadaşım da aynı şekilde hizmet verecektir" dedi.
Özler için düzenlenen veda yemeğine İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Celal Kocabaş, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Uyan ile savcı ve hakimler katıldı.
Özler, HSYK 2011 yılı İdari ve Adli Yargı Yaz Kararnamesi kapsamında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı görevine tayin edilmişti. Özler'den boşalan koltuğa KCK ve faili meçhuller soruşturmalarını başlatan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak getirilmişti. CİHAN