Denizli'nin ana arterlerinden biri olan Gazi Bulvarı'nda çalışmalara start veren Denizli Belediyesi, kısa sürede bu alanda çalışmaları sonlandırmak hedefinde. Delikliçınar'dan başlayarak Candoğan Parkı'na kadar olan bölümünde araç trafiğine her iki yönde izin verilmezken meydanda bulunan 'Denizli Horozu Heykeli' ise geçici süreliğine kaldırıldı.

Denizli'nin sembolü olan ve şehrin en işlek meydanında 20 yıldır duran ve 24 saatte bir tur dönen 'Denizli Horozu Heykeli'ni kaldırma çalışmaları hüzne sebep oldu. Denizli'nin tanıtımında ilk sırayı alan, hazırlanan belgesellerin vazgeçilmez unsuru, Denizli'yi ziyaret edenlerin mutlaka hatıra fotoğrafı çektirdiği meydandaki heykel, yeni yerine götürülmek üzere kaldırıldı. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, heykelin kaldırılması çalışmalarını yerinde izledi. Bir yandan yoldaki üstyapı çalışmaları sürerken, bir yandan da heykelin sökülmesine başlandı.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve belediye ekipleri, horoz heykelinin önünde son bir kez hatıra fotoğrafı çektirirken, bazı vatandaşlar heykelin kaldırılışını cep telefonuyla görüntüledi. Bağlantı yerleri sökülen heykel, daha sonra halata bağlanarak kepçe ile kaldırılıp, büyük bir dikkatle vatandaşların alkışları arasında kamyon kasasına konuldu. Bakımı yapılacak olan horoz heykelinin yine aynı meydanda ama vatandaşların daha fazla dokunup, fotoğraf çektirebileceği bir alana konulacağı belirtildi.

Çalışmaları bizzat yöneten ve zaman zaman ekiplere uyarılarda bulunan Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'de üstyapı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "İnşallah kısa bir zamanda bu caddeyi bitirmek istiyoruz. Gazi Bulvarı üzerinde Denizli'mizin simgesi olan horoz heykelini 17 yıl sonra kaldırıyoruz. Horozun mekanı yine bu meydanda hazırlandı. Vatandaşların daha çok temas edeceği, daha çok fotoğraf çektirebileceği bir yer bulduk. Mecburen bu üstyapı çalışmaları gereği kaldırmak zorunda kaldık ama aynı horoz yine bu meydanda olacak" dedi.