İSTANBUL (CİHAN)- Samanyolu TV, Samanyolu Haber TV ve Kimse Yok mu Derneği’nin öncülüğünde, Afrika’daki açlıkla karşı karşıya olan insanlar için başlatılan yardım programında 25 Milyon TL'yi aşkın para toplandı. Birçok ünlü ismin stüdyoda katıldığı canlı yayına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan telefonla bağlandı. Milletvekili Hakan Şükür ise program boyunca televizyon binasında bulundu.
Samanyolu grubu ve Kimse Yok Mu Derneği, Afrika’da açlıkla karşı karşıya kalan insanlara yardım toplamak amacıyla “İnsanlık Ölmedi” isimli bir program yaptı. Gezegen Mehmet’in sunduğu yayın sahura kadar sürdü. Programa birçok ünlü isim katlıdı. Bu kişiler hem İİnsanlık Ölmedi"nin yapım aşamasında görev aldı, hem de yardımda bulundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın telefonla katıldığı yayında AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de hazır bulundu. Hakan Şükür programın hem konuğu oldu hem de organizasyonda yer aldı. Başbakan Erdoğan, yardım kampanyasını överek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü: “17 Ağustos'ta yapılacak İslam Teşkilatı Örgütü toplantısında Somali'ye, Afrika'ya çok daha farklı bir yardım sürecini gündeme getireceğiz. Bu toplantıdan sonra da eşimle birlikte olanları yerinde tespit ederek çalışmalarda bulunacağız. Sağlık Bakalığı'nın da mobil hastaneleri ve doktorları bölgedeye gidip katkıda bulunacaklar. Ayrıca Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında tüm konuşmamı bu konu üstünde yapacağım.”
Programa katılan spor, sanat ve iş dünyasından ünlü isimler, telefon başına gelerek yardım eden vatandaşlarla diyaloğa girdi. Her konuğun telefon başına geçtiği programda yardımlar yağmur gibi yağdıkça yüzler de güldü. Sanatçılardan Seda Sayan, Ümit Sayın, Erhan Güleryüz, Murat Kekilli, İbrahim Erkal, Murat Dalkılıç; sunucu Vatan Şaşmaz, sinema sanatçısı Tolgahan Sayışman, Erhan Ufak gibi onlarca isim yayın sırasında bizzat çalıştı.
Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Ünal Öztürk, gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti ifade ederek, “Rakamlar bir yana, insanımızın bu gibi yardım etkinliklerine duyduğu ilgi çok önemli. Birçok ünlü isim, iş adamı yardımlarını esirgemedi. Küçük bir kız çocuğu cep harçlığını verdi. Bu yardımlar yerine ulaşacak. Ancak asıl önemli olan orada kalıcı çözümler için çalışılması” dedi.
Gaziantep Sunguroğlu Koleji Mezunları Derneği 100 bin TL, Murat Doğanay 50 bin TL, Hidayet Türkoğlu önderliğindeki basketbol milli takımı 150 bin TL, iş adamı Ali Ağaoğlu 250 bin TL yardımda bulundu. Gecenin rekor bağışını Doğuş Grubu 750 bin TL ile yaptı, Acun Ilıcalı da 50 bin TL ile destek verdi. Programa Rixos oteller zinciri sahibi Fettah Tamince ve Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan da katıldı. CİHAN