Nazilli’de yaşlı kadının boynunu sıkarak kolundaki bilezikleri gasp eden iki şüpheli, bar ve gazinolara alem yapınca yakayı ele verdi. Farklı bir hırsızlık olayına karıştıkları için tutuklanan gaspçılar, cezaevinden getirilerek teşhis edildi.
Nazilli’de 09 Kasım 2013 günü zihinsel engelli kızıyla birlikte yaşayan 76 yaşındaki Müşerref Kayıkçı’nın evine giren ve boğazını sıkarak kolundaki 3 adet bileziği gasp eden 2 şüpheli, kayıplara karışmıştı. Gasp olayının ardından çalışmalar başlatan polis ekipleri, eşkal bilgileri doğrultusunda yürüttüğü çalışmalarda 50 kişinin bilgisine başvurmasına rağmen şüphelileri yakalayamamıştı.
Gasp olaydan 2 gün sonra Yeni Mahalle 34 Sokak üzerinde park halinde bulunan 09 RS 692 plakalı kamyona iki şahsın girdiği ihbarını alan polis ekipleri, yaşanan kovalamacanın ardından C.E. (17) ve E.E’yi (17) suç aletleriyle birlikte gözaltına alındı. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklan yaşı küçük iki şahıs, Nazilli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.
Tutuklanan C.E. ve E.E’nin gasp olayının da faili olabileceğini tespit eden polis ekipleri, şüphelileri savcılık izniyle teşhis için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirdi. Kolundan zorla bilezikleri gasp edilen Müşerref Kayıkçı tarafından teşhis edilen iki zanlı, yeniden cezaevine götürüldü.
FAZLA HARCAMA YAKALATTI
Dosyaları birleştirilen iki ayrı suçtan yargılanacak olan C.E. ve akrabası E.E’nin gasp yaparak elde ettikleri 90 gram ağırlığındaki 3 adet bileziği yaklaşık 7 bin 500 TL’ye sattıkları tespit edildi. Olayın ardından iki gecede 3-4 bar ve gazinoda yüksek para harcayan gaspçıların, gazino ve barlara arkadaşlarını da davet ederek alem yaptıkları öğrenildi.
‘YAŞANAN OLAYLAR YÜZÜNDEN UYUYAMIYORUM’
Karakolda gaspçıları teşhis eden Müşerref Kayıkçı, “Olay sırasında birini gördüğüm için tespit edebildik. Olaydan sonra komşular bana son günlerde sokaktan iki kişinin geçtiğini söylediler. Bu çocuklar komşuların dikkatini çekmiş. Bende 5 gün boyunca pencere kenarından yola baktım ama hiç öyle şüpheli iki kişi geçmedi. Muhtemelen onlardı. Mahallemizde bulunan roman vatandaşlardan değildiler. Polislerden öğrendiğim kadarıyla eski istisnai tesislerin olduğu yerde oturan roman çocuklardanmış. Çalınan 3 tane 30’ar gram adana burması bilezikti. Tahminimce 8-8 bin 500 TL civarında para yapardı. Öğrendiğim kadarıyla tüm parayı arkadaşlarıyla harcamışlar. Onlar yüzünden 5 gündür uyku ilaçlarıyla uyuyabiliyorum. Tehdit falan etmediler ama korkuyorum. Öldürseler kimsenin haberi olmazdı, artık çok tedirgin yaşıyorum. Onlardan şikayetçiyim” dedi.