DİAD Başkanı AYDIN tarafından, konuya dair yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Dünyada yaşanan finansal kriz birçok ülkeyi ekonomik açıdan dar boğaza sokarken, hemen yanı başımızdaki Yunanistan iflasın eşiğine gelirken, ülkemizin uygulanan ekonomik politikalar sayesinde güvenli liman olduğunu herkes görüyor.Burada biz işadamlarını tedirgin eden en önemli kriter cari açık. Kontrollü bir cari açık programıyla tüketicileri Türkiye’de üretilen ürünlerin tüketimine teşvik ederek cari açık kabusundan ivedi bir şekilde kurtulmamız gerekiyor. ”
AYDIN‘’  TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının kasım ayı itibariyle beklentilerin üzerinde olduğunu söyledi. Çin’den sonra büyümede dünya ikincisi olmamız doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. İşadamları olarak siyasi iktidarın attığı adımların desteklenmesi noktasında ortak paydanın Türkiye’nin büyümesi olması gerektiğine işaret eden AYDIN DENİZLİNİN Türkiye’nin hedeflerini gerçekleştirmesinde baş aktörlerden olacağından şüphemiz yok.” diye konuştu.
Bizler, piyasalarda görülen bu canlılığın süreceği kanaatindeyiz.
"Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun açıkladığı, büyüme rakamını memnuniyetle karşılamış bulunuyoruz. Malum 2008 sonlarında başlayan ve zaman içinde tüm dünyayı etkisi altına alan küresel kriz, hem Türkiye hem de Avrupa ve ABD'yi derinden etkilemiştir. Ancak geldiğimiz aşamada, anlıyoruz ki, gerek iktidarımızın almış olduğu ekonomik önlemler, gerekse de girişimcilerimizin azmi, ülkemizin krizi en kısa sürede aşmasına imkân tanımıştır. Bu noktada bütün Türk girişimcilerini kutluyoruz. 2023'te 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefi bulunan Türkiye, açıklanan yüzde 8,2'lik büyüme rakamı ile kararlılığını ortaya koymuştur.