Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Ticaret Odası (DTO), Denizli Sanayi Odası (DSO) ve Denizli Ticaret Borsası (DTB) tarafından "Hizmet Binası İşbirliği Protokolü" imzalandı. DTO binasında yapılan protokol törenine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DTO Başkanı Necdet Özer, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, davetliler ve çok sayıda işadamı katıldı. DTO Başkanı Özer, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis etmiş olduğu yer üzerine yapılacak olan ortak hizmet binasının protokol töreni için bir araya geldiklerini belirterek, Denizli'nin birlik ve beraberliğinin önemini anlattı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin başlattığı ve Denizli'nin Türkiye'de örnek olmasını sağlayan Denizli Platformu'nu da hatırlatan Özer, "Denizli'ye öyle bir miras bırakmayı düşünüyoruz ki, ticaret odamızın, sanayi odamızın, borsamızın; adı Denizli olan her şeyi o binada toplayarak entegre çalışmanın temelini bugünden atıyoruz. Ben başta Ekonomi Bakanımız ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Denizli Türkiye'ye örnek oluyor

DSO Başkanı Keçeci ise, bu birlikteliğin Denizli için, Denizli'nin birlikteliği, Denizli'nin temel yapısı için inanılmaz bir artı gösterge olduğunu belirterek, "Üç oda ve inanıyorum ki yanında Kalkınma Ajansı, KOSGEB ve İşkur'unda olduğu bir birliktelik ve alan sağlayacağız. Denizli'nin girişinde ihtişamlı bir binayla onu temin edeceğiz. Bu birlikteliği, bu eserleri biz tabi ki geleceğimiz için yapıyoruz. Onun için fikri olan, her taşın altında eseri olan, her insana bizim teşekkür borcumuz var" dedi. DTB Başkanı Tefenlili de kentin geçmişinden beri beraber olduğu bir noktaya geldiklerini belirterek, "Biz her zaman şunu gördük. Denizli hakikaten birlik ve beraberlikte Sayın Bakanımızın attığı temellerle devam ediyor. Bu önemliydi. Sayın Bakanımızın önderliğinde 3 odanın bir araya gelmesi Türkiye'de inanın bir ilk. Biz bunu başaracağız. Diğer illerimize başka konularda olduğu gibi bunda da örnek olacağız" diye konuştu.

Hayal edilen projeye sahip çıktık

Başkan Zolan, güzel bir işin altına imza atmak için bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, "Denizli'nin tabi ki her konuda güzellikleri vardır. Örnek olduğu konular vardır. Denizli'den bahsedildiğinde hep güzellikten bahsedilir. Dışarıdan Denizli fotoğrafına baktığınızda görülen ve her gittiğimiz toplantıda bize her defa söylenen Denizli'nin beraberliği ve birlikte hareket ediyor olmasıdır. Siyasi  görüşü, makamı, mevkisi, kurumu ne olursa olsun hep beraber Denizli menfaatinde, Denizli'nin güzelliğinde buluşabilmeyi başarmış olan kentiz. İşte bunun sözde kalmaması ve ete kemiğe bürünmesi amacıyla böyle bir başlangıç yapıyoruz" dedi. 10 milyon liranın üzerinde maddi değeri olan Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne ait 7096 metrekare arsanın bina yapımı için bedelsiz olarak odalara tahsis edildiğini ifade eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Bu birliktelik bu değerin kat kat üzerindedir. Bedeline, miktarına, konumuna bakmaksızın Sayın Bakanımızın başlatmış olduğu, hayal etmiş olduğu o projeyi biz emanet olarak aldık ve bugün imza atılabilecek hale getirmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Bir emanete sahip çıkmak, projeyi sürdürüp nihayete erdirmek adına üzerimizdeki sorumluluğu da ifa etmenin mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah Denizlimiz için hayırlı olacaktır. İnşallah birlik ve beraberlik içinde Denizli'nin yarını daha güzel olacak."

İnsan önce hayal kurar

Bakan Zeybekci de, insanın önce hayal kurduğunu, bu hayallerin sonra kara kalem çizimlere, sonra ise projelere dönüştüğünü kaydederek, "Sonra bunlar gerçekleştiğinde insan herhalde hayatındaki en büyük zevkleri tadıyor" dedi. Birlik ve beraberliğin son derece önemli olduğuna dikkati çeken Bakan Zeybekci, ayrılıkta bereketin olmadığını, birlik ve beraberlikte bereketin bulunduğunu söyledi. Bakan Zeybekci, şöyle konuştu: "Bütün odalarımız ve diğer uzman kuruluşlarımız, gerek KOSGEB, gerek Kalkınma Ajansı, gerekse İşkur gibi diğer bütün birimlerin içinde olan bir yapının, Denizli ticareti, sanayisi ve ekonomisi için orada olması bence son derece iyi olur diye düşünüyorum. Artık bu şehre öyle sevdalanmışız ki, bu şehrin herhangi bir yerinde böyle bir proje gerçekleşmeden önce inanın onun hayalini kurduğumuz anda, biz o resmi orada görüyoruz. Ben o resmi orada görüyorum. Şu anda orada gerçekleştirilen proje, Denizli'nin girişinde en güzel, en görünebilen yerde olacak. Kente girerken artık bir referans noktası olacak, tarif noktası haline gelecek."

Birlik ve beraberlikten Denizli kazançlı çıkar

Birlik ve beraberliğin güç demek olduğunu kaydeden Bakan Zeybekci, "Size yaklaşan herkes sizi bir ve beraber gördüğü zaman sizin etkinliğiniz artıyor. Denizli'de de böyle bir şey olduğu zaman bundan Denizli kazançlı çıkar. İnşallah oda başkanlarımız Büyükşehir Belediye Başkanımızın riyasetinde bu birlik ve beraberliği genişleterek devam ettirir" dedi. Konuşmaların ardından Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, DTO Başkanı Özer, DSO Başkanı Keçeci ve DTB Başkanı Tefenlili tarafından "Hizmet Binası İşbirliği Protokolü" imzalandı. Protokole göre Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği arsaya üç oda hizmet binası inşa edecek.