Bu kapsamda ilk olarak Tavas, Kale, Acıpayam, Honaz-Karaçay, Buldan, Çameli ve Bozkurt ilçesinin yüksek kesimlerinde beyaz örtü ile mücadele eden Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ulaşımın aksamaması için kar bıçakları ve greyderlerle aralıksız çalışma yapıyor. Özellikle söz konusu ilçelerin yüksek kesimlerindeki mahallelerin ana bağlantı yollarında çalışmalarını sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi bu çalışmaların yanı sıra kent merkezinde de olası kar yağışı için ekiplerini teyakkuzda bekletiyor. 

Merkezde tüm tedbirler alındı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri Denizli merkezde meydana gelebilecek kar yağışına karşı tüm tedbirlerini aldı. Kar veya buzlanmaya karşı araç, personel ve ekipman olarak hazırlıklarını tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, yetki alanında bulunan ana cadde, bulvar ve kaldırımlarda yapılacak kar temizliğine karşı planlamalarını yaptı. 

Teleferikte kar keyfi
Denizli Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin vatandaşların kar yağışında mağdur olmaması 24 saat çalışma esasına dayalı görevi başında bulunacağı ifade edilirken, kent merkezinde ilk olarak 1400 metre rakımdaki Bağbaşı Yaylası beyaz örtü ile kaplandı. Merkezde kar yağışının ilk düştüğü bölgelerden olan Bağbaşı Yaylası'na teleferik ile çıkan vatandaşlar karın ve muhteşem manzaranın keyfini çıkartıyor.