BURSA (CİHAN)- Terör örgütü DHKP-C üyesi bazı kişilerin Bursa'da faaliyet içerisinde olduğunun belirlenmesi üzerine çalışma başlatan emniyet birimleri, bugün 12 kişiyi gözaltına aldı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlıların, yarın 'Terör örgütü üyesi olmak ve örgütün propagandasını yapmak' iddiasıyla adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto etmek için Bursa ve Gemlik Haklar Dernekleri üyesi bir grup, emniyet müdürlüğü önünde eylem yaptı. Akşam üzeri Fomara’daki Bursa Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan grup, arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.
Grup adına basın açıklaması yapan Bursa ve Gemlik Haklar Dernekleri üyesi Serkan Şenol, bu sabah 06.00 sularında Bursa polisinin Bursa Haklar ve Gemlik Haklar Dernekleri üyelerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını belirtti. Gözaltına alınanların sayısının 12 olduğu bilgisini veren Serkan Şenol, “Gözaltına alınanlar DHKP/C üyesi olmakla suçlanmakta. Bursa Haklar Dernekleri ve Gemlik Haklar Derneği ve üyelerinin adı geçen örgütle yakından uzaktan alakası yoktur.” iddiasında bulundu.
Gözaltına alınanların serbest bırakılıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten Şenol, gözaltına alınanların isimlerini şöyle sıraladı: “Mustafa Çiloğlu, Cemre Çiloğlu, Yalçın Doğru, Bahadır Ensari, Rıfat Yıldırım, Nevzat Demir, Tuncel Ayaz, Cezmi Bayrak, Levent Erdur, Teoman Kan Kılıç, Neşet Altay ve Gökay Demirbaş.”
Gözaltıların serbest bırakılmaması halinde, yarın saat 12.00’da yeniden aynı yerde eylem yapacaklarını aktaran Şenol, bundan sonraki eylemlerin süresi ve kapsamının genişleyeceğini söyledi.
Grup, ardından; ‘baskılar bizi yıldıramaz,’ ‘haklıyız kazanacağız.’, ‘işkence yapmak şerefsizliktir’ gibi sloganlar atarak oturma eylemi yaptı. Yaklaşık 10 dakikalık oturma eyleminin ardından bir süre emniyet binası önünde bekleyen grup, olaysız bir biçimde dağıldı. Bu sırada Emniyet Binası önünde geniş güvenlik önlemleri alan alan çevik kuvvet ekipleri, gruba müdahale etmedi.




CİHAN