Çameli Belevi Mahallesi Karadağ Mevkiinde gerçekleştirilen törene Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Garnizon Komutanı Kamil Kuyucu, Çameli Emniyet Müdürü İsmail Otlutepe Orman İşletme Müdürü H.Hakan Uysal, Çameli Ak Part ilçe Başkanı Tanju Gököz, Çameli Müftüsü Bayram Danacı, Çameli Daire Amirleri, Çameli Belediyesi Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları Mahalle Muhtarları, Çameli Merkezdeki Öğrenciler Öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı Okunmasıyla başladı. Orman Haftası ve Ağaç Dikme Bayramı kapsamında düzenlenen etkinliklerde ilk olarak Çameli Orman İşletme Müdürü H.Hakan Uysal; Ormanlar bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağıdır. Kullandığımız kalem, okuduğumuz kitap, yazdığımız defter, oturduğumuz sandalye, yemek yediğimiz masa ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz yüzlerce ihtiyacımızı ormanlardan karşılarız. Bizim için orman, hava gibi, su gibi, ekmek gibi ihtiyaç duyduğumuz doğal kaynaklardandır.
Binlerce bitki, hayvan türünün yaşadığı ormanların faydalarını saymakla bitiremeyiz. Her orman birer oksijen ve yağmur fabrikası gibidir. Ormanlarını bilinçsizce tüketen ülkeler, sadece çölleşmekle kalmazlar, sahip oldukları en değerli şeyi ve en büyük doğal zenginliği de kaybetmiş olurlar.

Ormanları korumak hepimizin görevidir. Ağaç dikerek yeni ormanlar oluşmasını sağlamalıyız. Ormanların en büyük düşmanı insanlardır. Tarla açmak için ormanı yok eden de, attığı sigara izmariti ya da yaktığı ateşle koca bir ormanı yakıp kül eden de insandıri 21 mart kuzey yarim kürede ilkbaharın güney yarim kürede sonbaharın başlangıç günüdür ve ülkemizde 1975 yılından beridir kutlanmaktadır
Ormanların çoğaltılmasında bizlerin de katkısı olabilir. Orman işletmeleri ya da belediyelere müracaat ederek ağaçlandırma çalışmalarına katılabiliriz.H.Hakan UYSAL Törende Gençlere seslendi Yesil bir Türkiye için çalışma sözü el ele gönül gönüle yapmalıyız.Etkinliğimizde 1 Hafta Boyunca gece –gündüz çalışarak Orman Muhafaza Memurumuzdan-şefimize-memurumuza tüm personelimize teşekkür ediyorum dedi Saygı ve sevgilerimle hepinizi selamlıyorum



Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak; Bir ağaç yetiştirmek bir çocuk yetiştirmek kadar meşakkatli ve zordur. Burada birazdan Orman Bölge Müdürlüğümüzün de katkıları ile tam 1000 fidan dağıtılacak, böylece bizler de fidanlar dikerek ağaca ve doğaya verdiğimiz önemi perçinlemiş olacağız.Bu anlamda genç neslimize, öğrencilerimize seslenmek istiyorum; lütfen biraz sonra sizlere Çameli Orman İşletme Müdürlüğümüzün katkıları ile dağıtılacak olan fidanlarınıza sahip çıkın, doğaya dolayısıyla da geleceğe verdiğiniz değeri diktiğiniz fidanları büyüterek, yeşerterek taçlandırın. Bu vesile ile sizlerin de bu dünyada yarınlara bırakacak dikili bir ağacınız olsun. Sözlerime burada son veriyor, hepinizi ağaç dikme etkinliğimize davet ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan; 2015 Yılında aynı yerde farklı noktada fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdik meyvelerini almaya başladık.Orman İşletme Müdürümüz dediki gün gelecek burdaki fidanlar Orman olucak ve ağaçların güzelliğini göreceğiz dedi Güzel bir yer ve mesire alanı konusunda harika bir yer.Kızılyaka Mahallesinde Okulun Arka Bahçesinde büyük bir Ormanlık alan vardı biz sizler gibi öğrenciyken o zamanlar okulun arka bahcesinde top oynardık öğretmenlerimiz izin vermezdi bize ceza olarak top oynadıgımız yerlere fidan diktirirdi ve şimdi orasıBüyük bir Orman işte burasıda 20-30 yıl sonra büyük bir Orman Olacak.Hemen arkamızdaki tepe'de Orman İşletme Müdürlüğümüz ve Kaymakamlık projesi olan Acemi Yamaç Paraşütü eğitim alanı düzenliyor bu proje Belediyemiz ile birlikte düzenlenen bir projedir.Orman Envanterinin en çok olduğu ikinci ilçeyiz Beyağaçtan sonra Yazın Yangına hassasiyet yerlerinden bir yer ama Orman Bilincindeki Vatandaşlarımız sayesinde az miktarda bilinçsizce yangın çıkabiliyor.

SOSYAL MEDYA'DAN YAPILAN ELEŞTİRİLER
Başkan ARSLAN:Sosyal Medya'da yapılan eleştiri ve yorumlarda Ormancı Arkadaşlarımıza olumsuz eleştiriler geliyor.Konusu ise düz kesim ile ilgili düz kesim ile ne kadar sağlıklı olduğunu ve Ormanın ne kadar çabuk geliştiğini ağaçların kontrolllü olarak bakımları yapıldığı .Özellikle Orman işletme Müdürümüz ve Orman Bölge şeflerimizden ricamız vatandaşlarımızı bilgilendirelim.Programın hazırlanmasında Sahayı ayarlanmasında fidanların getirilmesi ,hediyelerin dagıtılması alanında emeği gecen Çameli Orman İşletme Müdürü H.Hakan UYSAL ve ekibine teşekkür ediyorum dedi.

DUALARLA FİDAN DİKİMİ BAŞLADI
Çameli Müftüsü Bayram Danacı tarafından Fidan Dikim Törenin Hayırlara vesile olması dileğiyle dua edildi Çameli Orman İşletme Şefi Abdullah Kaya Fidan tarafından fidan dikimi nasıl yapılır nasıl ekilir gibi konuşmasının ardından Öğrencilere Orman Genel Müdürlüğü Ablemli şapka, T-şhirt ve balondan oluşan hediyeler verildi. Çameli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 1000 fidan dağıtımı yapıldı ve Çameli Belevi Mahallesi Karadağ Mevkiine Fidan Dikimi gerçekleştirildi.

Törenin ardından Ağaçladırma Sahasına giden protokol ve halk Çameli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Dağıtılan 1000 fidan’ın dikimi için önceden hazırlanmış olan fidan dikim alanlarına gittiler.Çameli Kaymakamı Şeref ALBAYRAK ,Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Garnizon Komutanı Kamil Kuyucu ,Çameli Müftüsü Bayram Danacı ve Protokol Fidanlarını diktiler.Fidan Dikimi sonrası Çameli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından organize edilen ve hazırlanan Pilav,Ayran ve çay ikramında bulunuldu.İkramdan sonra Hatıra Fotoğrafı çekildikten sonra Tören sona erdi.