UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve her geçen yıl turist sayısını artıran Pamukkale Ören Yeri’ni havadan görmek isteyenler, hafif motorlu hava aracına biniyor. Türkiye’de Fethiye, Ürgüp gibi tatil yörelerinde turistlerin sık olarak bindiği hava aracına artık Pamukkale’de de biniliyor. Kalehan Tur şirketi tarafından Pamukkale Ören Yeri'ne kurulan alanda başlayan uçuşlara özellikle yabancı turistler ilgi gösteriyor. Gezide beyaz travertenler, Hierapolis Antik Kenti, antik havuz gibi alanlar havadan görülebilirken, Pamukkale’nin eşsiz güzelliği görenleri hayran bırakıyor. 15-20 dakika süren hava turunun ardından hava aracı kalkış yaptığı yere güvenli bir iniş yapıyor.
Hafif motorlu hava aracı pilotu Özgür Güner, Pamukkale’yi havadan görmek isteyen herkesle uçmaya hazır olduklarını söyledi. Güner, “Hava aracımız oldukça güvenlidir. Pilot dahil 2 kişi binebiliyor. 475 kilograma kadar taşıma gücü var. İstatistiksel olarak en güvenli hava aracıdır. Son yıllarda ülkemizde gittikçe yaygınlaştı. Uçmanın en güzel formu derler bu araç için. Bu araca binenlere mutlu olmayı vaadediyoruz’’ dedi.
Bu tip hava araçlarına binmek için dahi turistlerin geldiğini ifade eden Güner, şunları söyledi: 
“Hafif ve sportif havacılık için gelenler oluyor. Ben Fethiye’de olduğum dönemde yılda 20 bin kişi bu araçlara binerek bulundukları bölgeleri havadan gezme imkanı buldu. Bu ülkemize ciddi bir döviz gelmesini sağlıyor. Şimdi Pamukkale’ye gelenlerle uçuyoruz. Bulunduğumuz yerden 3 kilometre uçuyoruz. 15-20 dakika içerisinde 3 defa turluyoruz. Pamukkale travertenlerini, tarihi yerleri detaylı bir şekilde havadan inceliyoruz. Ülke tanıtımına da katkıda bulunuyoruz. Şimdiye kadar herkes çok mutlu ayrıldı bu turdan. Pamukkale’de de her geçen gün daha fazla tanınmaya başladık. Herkesi Pamukkale’ye uçmaya bekleriz.”