Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği 17 Ağustos Depremi’nin 17’nci yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 17 Ağustos 1999 gecesi Marmara Bölgesi’nde yaşanan depremin Türkiye’de yaşanan en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini aldığını hatırlatan Başkan Zolan, şunları kaydetti: “17 yıl önceki acı felakette 18 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybederken, on binlerce vatandaşımız da yaralandı veya sakat kaldı. Gelecekte de bu gibi felaketlerin yaşanması olasıdır. Ancak bizlere düşen görev; her türlü felakete karşı gerekli tedbirleri alacak yapılar inşa etmek; olası bir deprem felaketinde can ve mal kaybını en aza indirecek önlemleri almaktır.” 
 
Türkiye’nin ve Denizli’nin deprem konusunda çok yol kat ettiğini vurgulayan Başkan Zolan, Denizli’nin de 1. derece deprem bölgesinde olduğuna işaret ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin olası bir deprem felaketine karşı her zaman hazırlıklı olduğunu kaydetti.
 
17 yıl önce yaşanan acı olayın kalplerde derin izler bıraktığını ifade eden Başkan Osman Zolan, sözlerini şöyle tamamladı: “Böyle büyük bir acının bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, 17 Ağustos Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum.”