Başkan Zolan, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın TBMM'ye sunulması ile ilgili yaptığı açıklamada, tasarının Meclis'e sunulmasından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ettiklerini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce Denizli ziyaretlerinde Denizli'nin büşükşehir belediyesi olacağını açıkladığını belirten Zolan, ''Söylenen bu sözlerin yerine geliyor olması bizlere ayrı bir gurur ve mutluluk verdi. Denizli'nin bu büyükşehir sevdası, arzusu, isteği hakkı 28 yıldır verilmemişti. Denizli'nin bu 28 yıllık hasretidir büyükşehir. Denizli'nin büyükşehir olmasıyla 28 yıllık hasreti sona erecektir'' dedi.

Denizli'nin birçok parametrelerde önde olduğuna dikkat çeken Zolan, şöyle konuştu: ''İhracatta en çok ihracat yapan il sıralamasında 8'incidir Denizli. Denizli, en çok turist gelen il sıralamasında beşincidir. Gelişmişlik endeksine baktığımız zaman Denizlimiz ilk 10'dadır. 16 tane büyükşehir vardı bugüne kadar. Bu yıllardan beri süren haksızlık Sayın Başbakanımız tarafından gideriliyor. Bu adaletsizliğe Sayın Başbakanımız tarafından son veriliyor. Ben yine kendilerine çok çok teşekkür ediyorum.''

Bu yasanın, büyükşehir ile ilgili hakkın teslimi olacağının altını çizen Zolan, ''Denizlimizin bundan sonra artık projeleri de büyüyecek, imkanları da büyüyecek, hizmet yapacağımız alan da büyüyecek. Denizli'nin sadece merkezi değil, tüm ilçe, belde ve köyleri de aynı merkezdeki gibi bu güzelliklere kavuşacak imkana erişecek. Büyükşehir, bu noktada sadece merkezdeki 512 bin kişi değil, tüm Denizli'deki 950 bin kişiye hizmet etme, köyünün de şehir gibi olması, beldenin de Denizli'nin merkezi gibi olması fırsatı verecek. O noktada biz bu büyükşehir yasasının Meclis'e sunulmasından dolayı çok mutluyuz. Bence kanunun kabul edildiği gün de tüm Denizlimizin bayramı olacaktır. Ben emeği geçen, bu hazırlıkta gayret sarf eden başka başbakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
Denizli merkezindeki hizmetlerin bir destan olduğunu dile getiren Zolan, ''2004 yılından bugüne kadar gerçekten Denizli halkı, Denizli'deki vatandaşlarımız, ne tür hizmet ettiğimizi artık gördü. Artık bununla ilgili söze gerek yok. Denizli 8 yılda nereden nereye geldi? Gerçekten hayallerde olmayan noktaya gelindi. Denizli merkezde yapacak daha çok işimiz var, işte bu büyükşehirle birlikte, imkanların artmasıyla birlikte Denizli merkezdeki hayallerimizi gerçekleştirme imkanı doğacak. Daha çok yapacak projemiz var, kaybedilen yılları inşallah bu büyükşehirle daha hızlı telafi edeceğiz. Bununla birlikte sadece merkezde değil artık, tüm il sınırları içerisinde inşallah merkezdeki hizmet kalitesine, hizmet standardına, hizmet güzelliğine tüm ilimiz kavuşacak'' şeklinde konuştu.