BASİAD adına açıklama yapan, BASİAD Başkanı Selim Kasapoğlu; “Bayram sonrası Suruç'taki bombalı saldırı ile başlayan ve aynı gün Adıyaman'da ve hemen arkasından Şanlıurfa'da ardı ardına meydana gelen terör olaylarını nefretle kınıyoruz. Menfur saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehit olan güvenlik mensuplarımıza Allah'tan rahmet, acılı ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz.

Yaşanan bu acı olaylar neticesinde anlaşılmaktadır ki; bölgedeki kaotik yapıdan milletimizi korumak için, son seçimlerle oluşan meclisten güçlü, iç ve dış siyasette kararlı bir hükümet ihtiyacı acil hale gelmiştir. Meclisteki siyasi partilerin zaman kaybetmeden, siyasi ihtirasları ve hesaplaşmaları bir kenara bırakarak, kısa zamanda güçlü bir hükümet tesis etmeleri gerekmektedir.

Hangi görüşe ve hangi amaca hizmet ederse etsin, terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Yıllarca terörden acı çekmiş bu milletin, kardeş kavgasına bundan sonra müsaade etmeyeceği ve olaylara sağduyu ile yaklaşacağı inancındayız” dedi.