Partisi tarafından düzenlenen miting için Şanlıurfa'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna, bir grup tarafından taşlı sopalı saldırı düzenlendi.

Gruba polis ekipleri tarafından müdahale edildi. Çıkan olaylarda yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı. Başbakan Erdoğan, havaalanından ayrılarak, miting yapılacak bölgeye hareket etti. Havaalanı çıkışında Başbakan Erdoğan'ın yol güzergahında, bir grup tarafından Erdoğan aleyhine pankart açıldı.

Bununla yetinmeyen grup, konvoya taş attı, sopalarla saldırdı. Polis ekipleri, gruba müdahale etti. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alınırken, diğer grup araçlara binerek, Başbakan Erdoğan'ın konvoyunu takip etti. İhbar üzerine, şehir merkezi girişinde bekleyen polis ekipleri, aracı durdurarak, kimlik sorgulaması yaptı. Burada da taşkınlık çıkaran gruptan yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

7 POLİS YARALI 62 KİŞİ GÖZALTINDA

AK Parti'den istifa ederek bağımsız milletvekili adayı olan Zülfikar İzol'un seçim bürosu önünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyunun geçişi sırasında gerginlik yaşandı. Taşkınlık yapan gruba polis müdahale etti. Olayda 1'i başkomiser olmak üzere 7 polis ve İzol aşiretinden yaklaşık 15 kişi yaralandı, 62 kişi gözaltına alındı. Zülfikar İzol, olayın AK Parti ve Başbakan'a karşı bir saldırı olmadığını savunarak, polisi suçladı.
Edinilen bilgiye göre, AK Parti İl Başkanlığı'ndan ayrılarak Hilton Oteli'nde düzenlenen toplu açılış törenine gitmekte olan Başbakan Erdoğan'ın konvoyunun Abide Kavşağı'ndan geçişi sırasında bir grup protestoda bulundu.

Bağımsız milletvekili adayı Zülfikar İzol'un seçim bürosu önünde taşkınlık çıkaran grubu polis, konvoyu taşladıkları gerekçesiyle uyardı. Uyarılara rağmen Zülfikar İzol'un seçim bürosunun önünde toplanan grup, taşkınlığa devam etti. Polis, uyarıları dikkate almayan gruba göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Polise sandalye ve taşlarla karşılık veren grup ile polis arasında arbede yaşandı.

Grup daha sonra ara sokaklara kaçtı. Sokak aralarında kovalamaca yaşandı. Polis, sokaktan geçen araçları da durdurarak, kimlik kontrolü yaptı.

Daha sonra polis seçim bürosunun bulunduğu binaya girerek bazı şahıslar gözaltına aldı. Polisin 62 kişiyi gözaltına alındığı öğrenildi. Çok sayıda Çevik Kuvvet ve ambulansın sevk edildiği olayda 7 polis de yaralandı. İzol grubundan yaklaşık 15 kişinin de yaralandığı bildirildi. Olaylar sırasında seçim bürosuna ait çok sayıda sandalye ve büronun camları kırıldı.

İZOL, POLİSİ SUÇLADI

Olaydan sonra açıklama yapan Zülfikar İzol, şunları söyledi:  "Başbakan geçeceği sırada buradaki arkadaşları uyardım ve Başbakan'ın selam vermesi durumunda selamlamasını istedim; ama o sırada polis abluka üstüne abluka kurdu. Yüzlerce polis ablukaya aldı. Başbakan, bizim de Başbakanımız. Biz de seviyoruz. Bizim de gönlümüzde olan bir insan. Biz de sürekli destekledik. Geçiş sırasında polisin açmasını istedik; ama maalesef ablukalara aldılar. Binlerce insan darp edildi. Yakınlarım hastaneye kaldırıldı, kardeşlerim yeğenlerim götürüldü. Şimdi kimseden haber alamıyoruz.

Adamlarımdan birinin boğazı kesilmiş, birinin kafası yarılmış. Başbakanımızla ilgili ufacık bir sıkıntımız olmadı. Biz Sayın Başbakan'la 25 yıllık dostuz. Terör olsa bu yapılamaz. Gaz bombaları atıldı; ama bunun hesabını soracağız."