Denizli’nin Kasım 2013’ten bu yana yeterli şekilde yağmur alamadığını ifade eden Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, 2014 yazının susuzlukla dolu kurak bir dönem olacağını belirterek, var olan suyun tasarruflu kullanılması gerektiği uyarısında bulundu. 
2014 yazı kurak geçecek. Özellikle ülkenin batı kesiminde bir türlü gelmeyen kış yağışlarının ardından beklenen bahar yağışlarının da yeterli derecede yağmaması barajlarda ve ürünlerde kuraklığa sebep oluyor. Tarım ürünlerinin susuzlukla karşı karşıya kaldığını ifade eden Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, şu anki duruma bakılırsa yaz aylarının susuzlukla geçmesinin büyük bir olasılık olduğunu söyledi. Özellikle sulamaya elverişli olmayan tarım arazilerindeki ürünlerin erken kelle çıkardığını belirten Gemici, erken tohum yapmaya başlayan ürünlerin yeterli yağışı alamadığı takdirde ürün rekoltesindeki düşüşün yüksek olacağını açıkladı. 
Kış aylarında kar yağışı alamayan Denizli barajlarının su seviyesinin ciddi oranlarda düştüğünü dile getiren Gemici, “İlimizdeki barajlar tarım sulaması yapılan alanlar için çok büyük önem taşıyor. Bir barajı besleyen en önemli kaynak kar yağışıdır. İlimizde kış aylarında eski yıllara nazaran ciddi oranda az kar yağışı oldu. Yağan kar da yüksek sıcaklık nedeniyle hemen ortadan kayboldu. Kar suyu yer altı sularını besler ve bu yer altı suları da barajları besler. İlimizdeki yer altı sularının miktarında herhangi bir değişiklik yok fakat kar yağışının az olması ve bu az yağışın yer altı sularını az miktarda beslemesi geçen yıllara nazaran barajların daha düşük seviyede su tutmasına neden oluyor. Barajlardaki su miktarının az olması sulamaya elverişli alanlardaki su kullanımının önemi bir kat daha arttırıyor. Bu yüzden tarım sulaması dahil olmak üzere içme suyu kullanımında tasarrufun önemi arttıracak uygulamalar ve önlemler alınmalıdır” dedi.
Sadece tarımsal sulamanın değil içme suyu kullanımı sırasında gereken tasarrufun yapılması gerektiğini ifade eden Gemici, “İlimizde son zamanda yaşanan yağış sıkıntısı sonrası su seviyesindeki düşüklüğün giderilmesi için ilk önce içme suyunun kullanımında tasarrufu özendirecek uygulamalar yapılmalıdır. İçme suyunun yanında tarımsal sulamada suyun en tasarrufu kullanımı sağlamak için gereken önlemlerin alınması gerekiyor. İlk önce vahşi sulama gibi suyu israf eden uygulamalardan kaçınılması için çalışmalar yürütülmelidir. Bunun gibi suyu israf eden çok çeşitli uygulamalardan kaçınarak suyun tasarrufunu özendirecek uygulamalar yapılmalıdır” diye konuştu.