KAYSERİ (CİHAN)- Kayseri'de şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen iftar yemeğine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, terör örgütü üyelerine "bu mübarek ayda yanlıştan dönmeleri" çağrısında bulundu.
    Kayseri Valiliği tarafından şehit aileleri ve gazileri onuruna Polisevi’nde iftar yemeği verildi. Yemeğe; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanı sıra TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Vali Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Yavuz ile şehit yakınları ve gaziler katıldı. Masaları tek tek geze Bakan Yıldız, aileler ve çocuklarla yakından ilgilendi. Ezanın okunmasıyla yemek yendi.
    İftar sonrası konuşma yapan Bakan Yıldız, Ramazan ayının bağışlamanın, birlik beraberliğin daha fazla vurgulandığı ve insanların birbirine daha çok kenetlenmesi gerektiği bir ay olduğunu söyledi.
    "Eğer bu coğrafyada bütünlük içinde bir ve beraber kalabilmişsek ve özgürce yaşayabiliyorsak, bayrağımız inmiyor ve ezanımız dinmiyorsa bu ancak aziz şehitlerimiz sayesinde olmuştur." diyen Yıldız, "Ölüm herkes için haktır; ama ölümün en şereflisi şehitliktir. Hele hele vatanı, milleti, dini diyaneti için canını feda edebilmişse bu en yüksek mertebedir." dedi.
    Bakan Yıldız, yaşanan bütün acılara rağmen teröre verilebilecek en güzel cevabın "dik durmak, birlik ve beraberlik içerisinde sağduyulu bir şekilde her zaman olduğu gibi mücadeleyi sürdürmek" olacağını kaydetti.
    Ne zaman bir şehit haberi gelse bu acıyı hep beraber yaşadıklarını vurgulayan Yıldız, "Şehitler bizim baş tacımız, gaziler onurumuz ve şerefimiz." diye konuştu.
    Dağdaki terör örgütü üyelerine de çağrıda bulunan Yıldız, "Bu mübarek ayda yanlışa sapanlar, delalet içinde olanlar ve kardeşinin kanına girenler de yanlış yolda olduklarını anlarlar ve bu hatadan dönerler. Düşünürler ve bu yanlışlarından vazgeçerler." dedi.
    Devlet ve milletin teröre asla taviz vermeyeceğinin de altını çizen Bakan Yıldız, Türkiye’nin birliği, bütünlüğü ve halkın geleceği için ne gerekiyorsa bunu yapmaktan hiçbir zaman kaçınmayacaklarını kaydetti.
    Yıldız, konuşmasının ardından şehit yakınları ve çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yıldız’ın oturduğu masaya kadar gelen aileler, Bakan’a taleplerini içeren notlar verdi. Şehit torunu Esra, Emine ve Kezban Altıntaş kardeşler de, dershaneye gidebilmek için Bakan’dan yardım istedi. Bakan Yıldız da, Altıntaş kardeşlere yardımcı olacaklarının sözünü verdi.
    Bakan Yıldız, salondan ayrılırken de kucağına verilen bebeğin kolunu öperek, onu sevdi. CİHAN