İSTANBUL (CİHAN)- Bosnalı Sanatçı Zeyd Şoto, Bahçelievler Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında verdiği konserinde dört dilde ilahi dinleme zevkini yaşattı.
Bahçelievler Belediyesi Ramazan etkinlikleri devam ediyor. Bu yıl sekizincisi düzenlenen, yurtiçinden ve yurtdışından misafirlerin katıldığı etkinliklerde Bosnalı Sanatçı Zeyd Şoto da sahne aldı. Sanatçı, dört dilde seslendirdiği ilahilerin yanı sıra Boşnakların milli müziği olan Sevdalinkalara ve Türkçe şarkılara da yer verdi. Özellikle Barış Manço ile özdeşleşen “Gül Pembe” ve Aşık Veysel'in “Uzun İnce Bir Yoldayım” parçaları izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.
Gecenin sürprizi ise Zeyd Şoto'nun seslendirdiği “Seyrana Gel” isimli ilahi ve bu ilahi ile ilgili anlattığı hikâye oldu. Şoto, bu ilahinin Osmanlıdan sonra Türkiye'de unutulduğunu fakat Bosna'da hâlâ söylendiğini ve kendisinin de bir emanet olarak gördüğü bu ilahiyi Türkiye'ye getirdiğini söyledi. “Bosna'dan size selam getirdim” diyen Zeyd Şoto, konserlerinin Ramazan sonuna kadar devam edeceğini belirtti.
CİHAN