DİYARBAKIR (CİHAN)- MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Diyarbakır mitinginde olağanüstü güvenlik önlemi alındı. Provokasyon ihtimalini gözönüne alan Emniyet, bin 500 kişinin katıldığı mitingde 5 bin polis görevlendirdi. Herhangi bir gerginliğin yaşanmadığı mitinde, 'Amede şeref verdiniz' pankartı asıldı, poşu dağıtıldı.
MHP'nin 16 sonra Diyarbakır'da düzenlediği miting olaysız geçti. KCK Başkanı Murat Karayılan dün 'olay çıkarmayın' çağrısında bulunmuştu. Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda daha önce AK Parti, BDP, CHP ve HAS Parti miting yaptı. MHP mitingi güvenlik önlemlerinin en sıkı tutulduğu miting oldu. Konuşmaların yapıldığı platformun önünde çevik kuvvet ile özem harekat polisi görev aldı. Katılımcıların büyük çoğunluğu Mersin, Osmaniye, Adana, Elazığ, Şanlıurfa ve Erzurum’dan otobüslerle taşındı. Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı mitingde 5 bine yakın polis görev aldı. Miting çevresinde bu illerin plakaları taşıyan araçlar dikkat çekti.

BAHÇELİ'NİN TEPKİ GÖSTERDİĞİ PANKART
Miting alanında ‘Bin yıllık kardeşliği 8 yıllık kalleşlik bozamaz’ pankartına Bahçeli tepki gösterdi ve indirilmesini istedi. Miting alanında ‘Amede şeref verdiniz’, ‘Hançepek Alipaşa Devlet Baba sen çok yaşa’ ve ‘Türkmen diyari Çüngüş’ yazılı pankartlar açıldı.
MHP Diyarbakır mitinginde en ilginç an ise Diyarbakır’a has poşuların dağıtılmasıydı. Farklı renklerdeki poşular bir dönem terör örgütü PKK’nın simgesi haline gelmişti. Son yıllarda gençler modaya uyarladı.
Bahçeli’nin mitingine basın büyük ilgi gösterdi. 16 yıl aradan sonra düzenlenen mitingi 10 canlı yayın aracı ile onlarca basın mensubu takip etti. Basının Başbakan’ın mitinginden sonra yoğunlaştı ikinci miting oldu.
Alanda 'Benim de püskevitim yok hani bana püskevit' pankartı dikkat çekti.
CİHAN