Olay Merkezefendi İlçesi Hastane Caddesi üzerinde bulunan Devlet Hastanesi PTT Şubesi önündeki ATM’de meydana geldi. Akşam saatlerinde babaannesinin emekli maaşını çekmek için ATM’ye gelen Kazım Tefçi, kartını ATM’ye takarak emekli maaşını çekmek için şifresini girdi. Hesaptaki parayı çekmek için şifresini gören ve daha sonra parayı almak için onay veren talihsiz vatandaş, ATM’nin parayı vermediğini fark etti. Kartı çıkartan ve tekrar ATM’ye taktığında hesaptaki paranın çekildiğini fark eden vatandaş, ATM’den şüphelenerek, anahtar ile ATM’nin para verme yerini kontrol etti.  
 
DEMİR LEVHA ÇIKTI 
ATM’deki para verme yerinin oynadığını ve bir demir levhanın çıktığını fark eden Tekçi, eliyle öndeki düzeneği çekince, arka tarafta çektiği paranın bulunduğunu gördü. ATM’ye dolandırıcılar tarafından düzenek yerleştirildiğini fark eden Kazım Tefçi durumu polisi bildirdi. İhbarla birlikte olay yerine gelen polis ekipleri, ATM’ye yerleştirilen düzeneğin kimler tarafından yerleştirildiğini bulmak amacıyla bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Kendisinin yaşanan durumu son anda fark ettiğini belirten Kazım Tefçi, vatandaşların bu konularda dikkatli olmasını ve ATM’lerde para çekerken düzenek olup olmadığını kontrol etmesini istedi.  
 
POLİS VATANDAŞLARI UYARDI 
Son dönemlerde ATM dolandırıcılığı olaylarının arttığına dikkat çeken Denizli Emniyet Müdürlüğü ise vatandaşların ATM dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada ATM’lere dolandırıcılar tarafından aparatlar yerleştirilerek dolandırıcılık yapıldığı bulunun için vatandaşların ATM’lerde düzenekleri kontrol etmesini ve şüpheli bir durum gördüklerinde polisten yardım istemesini istedi.