Denizli Belediyesi, TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) işbirliğiyle 'Atık Pil Eğitim Semineri' düzenledi.
Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, seminerde atık pillerin neden önemli olduğuna işaret ederek '2013'de 2453 kg atık pil topladık. Doğaya karıştığında bu pillerin çevreye verebileceği zarar, 1 yılda Denizli'de topladığımız atıkların çevreye verebileceği zarar kadardır' dedi.
Çatalçeme Oda Tiyatrosu'ndaki eğitim seminerine, Başkan Yardımcısı Gökoğlan, TAP Başkanı Kimya Yüksek Mühendisi Savaş Arna ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Naciye Kapukıran ile çok sayıda okul müdürü ve öğretmen katıldı.
  Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, seminerde atık pillerin toplanmasının önemine işaret etti. Bu konuda zaman zaman konferanslar vererek okullarda öğrenciler başta olmak üzere toplumun birçok kesimini bilgilendirdiklerini ifade eden Başkan Yardımcısı Gökoğlan, şöyle dedi:
'Atık piller bizim için çevre açısından çok önemlidir. Ekonomik değerini ise bakanlık değerlendirir. Bizler, hiç bir gelir elde etmeden çevreyle ilgili olan kısmına bakıyoruz. Denizli Belediyesi olarak 8 ana atık birimimiz var. En son lastik ve elektronik atıklar üzerinde duruyoruz. 1 tane kalem pilin ağırlığı 18 gramdır. Zehirlediği alan ise 4 m2'dir. Zehirlediği kirlettiği alan, 1 ton evsel atığın kirlettiği alan karşılığıdır. 2013'te Denizli'de 2453 kg atık pil topladık. Eğer 1 tane kalem pil bir 1 ton çöpün karşılığı ise 2013'de toplanan pillerle 137.000 ton çöpün kirlettiği miktar kadar alanı kurtarmışız demektir. Topladığımız piller, neredeyse Denizli'nin 1 yıllık topladığı evsel çöp atık miktarı kadar değeri vardır. Bu nedenle atık pillerin toplanması konusuna ayrı bir önem veriyoruz. İnsanlarımızı bilinçlendirmek için eğitim seminerlerimiz devam edecektir.
  TAP Başkanı Kimya Yüksek Mühendisi Savaş Arna, Türkiye'deki atık pillerin toplamakla yetkili tek dernek olduklarını kaydederek, 'Dolayısıyla konu hakkında herkesi bilgilendirmek de bizim görevimizdir. Bugün Türkiye'de dolaşmadığım yer neredeyse kalmadı. Bu konu hakkında birçok toplantılar düzenledik. Piller günlük hayatımızın kaçınılmaz bir parçasıdır. Hizmet ömrünü tamamladıktan sonra pilleri atarız. Çevre kirliliğinin önüne geçmek için şarj edilebilir piller kullanmak gerekir. Piller atık hale geldikten sonra da reaksiyonu devam eder. Sıcaklık pilin içindeki kimyasal reaksiyonu artırır. Bu nedenle pillerimizi sıcaktan uzak tutmalıyız. Hayatımızın vazgeçilmezi olan pillerin çevre felaketine sebep olmasını engellemek istiyorsak diğer atıklardan ayrı toplayıp ilgili kuruma vermeliyiz' dedi.