Aydın'ın Dildim ilçesine bağlı Akbük beldesinde yapılacak Yavuz Selim Camii'nin temeli, törenle atıldı.
Törene, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ve Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı katıldı. Didim Müftüsü Polat, yaptığı konuşmada, "Camilerin birlik ve beraberliğin sağlandığı yerlerdir. Buralarda kavga, gürültü olmaz. Huzur bulmak isteyenlerin geldiği Allahın evleridir. Camilerin yapılmasına destek verilmeli. Az buz demeden imkânımız ölçüsünde yardımlarımızı esirgememeliyiz. İstanbul’da yapılan Sanki Yedim Camisi bir zatın sanki yedim diyerek parasını biriktirmesi ve paralarını camiye harcamasıyla meydana gelmiştir. Onun için nefsimizin isteklerine bazen dur demeli Allah Rızası için vermeliyiz. Bu camin Akbük’e yapılması ayrıca önem arz ediyor. Buranın turizm beldesi olması hasebiyle, camimiz buraya manevi havasını aksettirecektir." dedi.
AK Parti Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, "Camiler toplumumuzun en iyi yapı taşlarından birisidir. İnsanımız dini bilgi ve vecibelerini Camiler vasıtasıyla almaktadır. Camilerin bunun yanında birde bütün insanları kuşatıcı bir yönü vardır. Camilerde insanlar zengin, fakir, patron, işçi demeden yan yana ibadetlerini yapmasıyla mevki ve makamın soyutlandığı mekânlardır." diye konuştu.
Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise, "İlçe müftümüz söylenecek her şeyi söylemiştir. Osmanlı devleti yaptığı fetihlerde ibadethanelere donunmamıştır. İbadethaneler dokunulmaz kutsal mekanlardır. Milletimizin bir çoğu dini bilgilerini camilerimize gelip rahatça sorabilmektedir. Bundan dolayı bu kurumların inşası çok önemli." ifadelerini kullandı.