YOZGAT (CİHAN)- AK Parti Yozgat milletvekili 2. sıra adayı Dr. Ertuğrul Soysal, vatandaşların, AK Parti kurulmadan önce hastanelerde muayene olmakta güçlük çektiğini ve rehin alınmaların olduğunu hatırlatarak, "AK Parti'yle birlikte vatandaşlar sağlığına kavuştu." dedi.

12 Haziran’da yapılacak olan milletvekili seçimine bir hafta kala AK Parti Yozgat adayları seçim çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti adayı Dr. Ertuğrul Soysal, Sorgun’da Diş Hastanesi'ni ve Sebze Pazarı'nı ziyaret etti. Soysal, hastaneye dişini yaptırmak için gelen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak bir süre sohbet etti.
AK Parti'nin, sağlık alanında yaptığı hizmetlere de değinen Soysal, "Vatandaşlarımız, AK Parti kurulmadan önce sağlık imkanlarından faydalanmak için çok büyük sıkıntılar çekiyordu. SSK’lı bir hasta için sevk almak hastaneye gitmek bir dert, ilaç yazdırmak ayrı bir dert, eczanelerden ilaç almak ise o da ayrı bir dert, ayrı bir sıkıntı idi. Bu sıkıntıyı partili partisiz herkes yaşıyordu. Sosyal güvencesi olmadığı için hastanelerde muayene olamayan veya aylardır hastanelerde rehin kalan vatandaşları herkes biliyor. Bu sıkıntılardan halk olarak AK Parti iktidarıyla kurtulduk. Bunu hiçbir kimse görmezden gelemez ve inkar edemez." diye konuştu.

Sağlık alanında vatandaşlara Avrupa standartlarının üzerinde hizmet verildiğini ifade eden Soysal, şunları söyledi: "Vatandaşlarımıza sağlık alanında en güzel hizmetler verilmektedir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız sağlıkla ilgili bir sorun yaşadıklarında, bu sorunlarını Türkiye’ye gelerek ülkemizdeki hastanelerde tedavi olarak gideriyor. Biz bunlara çok şahit olduk. Ben ülkemizin birçok bölgesinde göz doktoru olarak görev yaptım. Bu yüzden yurt dışından gelen vatandaşlarımızın sırf tedavi olmak için yazı beklediklerini söylediğine şahit oldum. Hastanelerimizin fiziki ve genel durumu bakımından Avrupa’daki bir hastanede tıbbi açıdan bütün donanımlar nasılsa aynısı ve hatta daha üstün özelliklerdeki cihazlar bugün ülkemizdeki bütün illerimizdeki hastanelerimizde görmek mümkündür. Tabi bu AK Parti iktidarı sayesinde sağlık alanında yapılan devrim niteliği taşıyan yatırımlardan kaynaklanmaktadır. Bugün herhangi bir vatandaşımız ülkemizin neresinde olursa olsun sevksiz bir şekilde sadece kimliği ile birlikte rahatça sağlık imkanlarından yararlanabiliyor. Bu başta Başbakanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ve ekibinin başarısıdır. Türkiye’de diğer alanlarda yapılan ve devam eden yatırımlar ülkemizin dört bir tarafında görülüyor. İnşallah bu hizmetlerin devamı ve daha fazlası için 12 Haziran seçimlerinde yine sizlerin desteğinizi istiyoruz."

Dr. Soysal, Diş Hastanesi ziyaretinin ardından, Sebze Pazarı'nı gezerek pazarcı esnafıyla sohbet etti. Soysal, partisinin çalışmaları hakkında pazarcı esnafını bilgilendirdi. Daha sonra Soysal, Sorgun’dan ayrılarak Yerköy’de seçim çalışmalarına devam etti.


CİHAN