Denizli Ağrılı Hemşeriler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Denizli’de yaşayan ağrılıları bir araya getirerek dayanışma ve kaynaşma yemeği düzenledi.

Bir kepçe restoran ta düzenlenen organizasyona Kale Kaymakamı Serap Özmen, Denizli Ağrılı Hemşeriler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kubilay Volkan, dernek yöneticileri ve çok sayıda ağrılı vatandaş katıldı.

Düzenlenen yemeğin Denizli’de bulunan Ağrılı hemşerileri bir araya getirme amaçlı olduğunu belirten Denizli Ağrılı Hemşeriler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kubilay Volkan, “Denizli ağrılılar derneği olarak Denizli’de yaşayan işverenlerle ve yöneticilerle burada bir organizasyon yaptık bu sayede tüm ağrılı hemşerilerimizi birbirine kaynaştırmak dostluklarını pekinleştirmek adına burada yemekli toplantı düzenledik.
Ağrılılar derneği olarak birçok projemiz var maddi durumu kötü olan ailelerin çocuklarına yönelik projelerimiz var hem de kadınlar için kadın hastalıklarıyla ilgili projelerimiz var. Bunları da hem basında sizlerle paylaşacağız hem de kültür bakanlı ve Avrupa birliği fonlarına da müracaatlarda bulunduk. Ağrılı hemşerilerimiz için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.

Ağrılı hemşeriler için birçok proje tasarladıklarını ifade eden Denizli Ağrılı Hemşeriler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Basın Yayın Halkla İlişkiler Başkanı Taner Atilla, “Amacımız ağrılı hemşerilerimizin tanışması kaynaşması. 3 ay önce derneğimizin yeni yönetim kurulunu belirledik. Yeni yönetimimizi tanıtma amacı ile bir toplantı düzenledik. O toplantıda hem yeni yönetim kurulumuzu hem de Ağrılılara has yemeklerimizi tanıttık.
Bugünkü toplantıyı biraz daha geniş çaplı bir toplantı olmasını istedik. Ama önümüzdeki günlerde daha büyük çaplı tüm ağrılı hemşerilerimizin eşleri ve çocukları ile birlikte olacağımız bir yemekli kaynaşma gecesi organizasyonumuz olacak. Ağrılılar derneği iyi bir hava yakaladı bundan sonrada iyi işler yapmaya çalışacağız. Elimizde çok güzel projelerimiz var. Bunların çocuklarla ilgili olanı var eşlerle ilgili olanı var, hasta olan bayanlarla ilgili olanı var, okuma yazma bilmeyen bayanlarla ilgili eğitimlerimiz var.  Çeşitli kurslar düzenleyerek Ağrılı hemşerililerimize ne kadar katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Düzenlenen yemeğe katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kale kaymakamı Serap Özmen, “Bu akşam ağrılı hemşerilerimiz ile bir araya geldik. Ağrılılar derneğinin Bu yapılan ilk bir araya gelme toplantısı bu yemek.  Bende burada olmaktan gurur duydum. Daha önce hiç hemşerilerimiz bir araya gelmemişti. Yönetim değiştikten sonra kendileriyle bir araya geldik. Denizli’nin dışından gelen farklı illerden gelen göç eden ülkenin farklı yerlerinden gelmiş olan insanların bir arada olması sorunlarına daha kolay çözüm bulması önemli, bu açıdan yeni başkanımıza yönetimine başarılar diliyorum. Bundan sonraki süreçte bende burada olduğum müddetçe onlara her konuda destek olacağım onların yanında olacağım” dedi.