Denizli İl Özel İdaresi bünyesine 2011/1 KPSS yerleştirmeleri ile yeni atanan, geçtiğimiz aylarda  adaylık eğitimi sürecinin ilk aşaması olan Temel Eğitimi başarıyla tamamlayan 8 adet aday memurlar için 11 Nisan-06 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan eğitimin ikinci aşaması “Hazırlayıcı Eğitim” programı başladı.

Denizli İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimin ilk dersinde İç Denetçi Tamer Kavakoğlu, İl Özel İdaresi’nin tarihçesi, teşkilat yapısı ve çalışma esasları konularında bilgiler verdi.

Denizli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, “Kurumumuz bünyesine 2011/1 KPSS yerleştirmeleri ile yeni atanan 8 adet aday memurlarımıza verilecek olan eğitim bir ay sürecek olup program, 112 saatlik eğitimi kapsıyor. Eğitim programında memurlara; Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Eğitim ve Sağlık İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Pamukkale ve Örenyerleri İşletme Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü, Hukuk Müşavirliği, İç Denetçiler Çalışma Esasları, Görevleri, Görev Tanımları ile 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu, Kamu İhale Kanunu, 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, İl Özel İdaresinin Diğer Kurumlar ile İlişkileri ve Aday Memurların Kadro ve Görevi ile İlgili Hususlar konularında ilgili birim müdürlerimiz, hukuk müşavirimiz ve iç denetçilerimiz tarafından eğitim veriliyor. Eğitimin sonunda yapılacak sınavda başarılı olan aday memurlar staj eğitim programlarına alınacaklardır.”dedi. Oklu "Bütün devlet kurumlarında olması gerektiği gibi, İl Özel İdaresi olarak bizim de en büyük değerimiz mevcut insan kaynağımızdır. Kamu hizmetlerinin eksiksiz ve düzenli olarak sağlanması şüphesiz bu insan kaynağının niteliğiyle doğrudan ilgilidir. Bu nedenledir ki, kamu görevlerinde istihdam edilecek personelin, bu hizmetlerin icap ettirdiği bilgi ve becerileri kazanarak hizmetlerin zaman ve kaynak israfına meydan vermeden, en verimli şekilde yerine getirilmesini sağlayacak şekilde yetiştirilmeleri oldukça önemlidir. Bu doğrultuda düzenlenen eğitimimizin amacı, kanunları, tarafsızlık ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak uygulayacak, güler yüzlü, bilgili ve disiplinli memurlar yetiştirmektir." diye konuştu.