Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, 2009 yılında bir tane olan Havacılık Eğitim Merkezi’ni bu yıl itibariyle 5'e çıkardıklarını söyledi. Genel Başkan Yıldırım, 2012 yılında Samsun, Sinop ve Denizli’ye eğitim merkezleri açılacağını ve her yıl 3 Havacılık Eğitim Merkezi’ni Türkiye’ye kazandıracaklarını vurguladı. Bölge toplantısı için Denizli’ye gelen Genel Başkan Yıldırım, Grand Denizli Otel’de basın toplantısı düzenledi. 2011 yılının THK’nın en başarılı yılı olduğunu dile getiren Yıldırım, Türk havacılık sanayisinin ve sektörünün ihtiyacı olan THK Uzay Üniversitesi’nin bu yılda kurulduğu ve eğitime başlanıldığı belirtti. Yıldırım, şöyle konutu:
“Türkiye’de havacılığı yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Türkiye’de 1955 yılına kadar uçak ve motor üretilmiş ama sonraki yıllarda bundan vazgeçilmiş. Biz tekrar bu sene THK’nın uçak fabrikasını faaliyete geçirdik. 2012 yılında da ülkemizde sanayimizle birlikte üreteceğimiz uçaklar, Türk Bayrağı ile 2014 yılında uçmaya başlayacak” dedi. “Uzayda yeni bir Türkiye kuralım” sloganıyla çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Yıldırım, “Cumhuriyetin Kuruluşun 100. yılında yani 2023 yılında Türkiye’de bizim katkımızla üretilecek hava araçlarıyla uzaya gitmek en büyük hedefimiz. Türkiye’de, devletimizle, sanayimizle ve milletimizle bunu gerçekleştirecek imkân ve kabiliyete sahibiz” diye konuştu.

En büyük filo

THK’nın Avrupa’nın en büyük yangın söndürme filosuna sahip olduğunu ileri süren Genel Başkan Yıldırım, Avrupa’da hiçbir ülkede olmayan gece yangın söndürme uçaklarının THK’nın sahip olduğunu bildirdi. Uçuş okullarıyla, yangın söndürme uçaklarıyla, üniversitesiyle, vakfıyla ve Havacılık Eğitim Merkezleri’yle devletin ve halkın emrinde olduklarını kaydeden Yıldırım, Türk halkına ve özellikle Denizli Halkına verdikleri destek dolayı teşekkür etti. Yıldırım, Denizli'de 2012'nin haziran ayına kadar kurulacak eğitim merkezine kursların ücretsiz olacağını ifade etti. THK Genel Başkanı Yıldırım, 2012 yılı mali bütçenin henüz netleşmediğini belirterek, bütçenin 2010 yılında 58 milyon, 2011 yılında 72 milyon lira olduğunu, bu yılda 100 milyon lira üzerinde olacağını kaydetti. THK’nın yaklaşık 450 kişiye istihdam sağladığını bildiren Yıldırım, THK mütevelli heyetinin aldığı karar ile üniversitede okuyacak şehit ve gazilerin çocuklarına da ücretsiz olarak eğitim verdiklerini bildirdi. Genel Başkan Yıldırım, Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve Belediye Başkanı Osman Zolan’la da makamlarında görüştü.