15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla Turizm Kutlama Komisyonu Vali Abdülkadir Demir’i makamında ziyaret etti.
Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri başladı.
Komisyon üyeleri ilk olarak Vali Abdülkadir Demir’i makamında ziyaret etti. Ziyarete İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, DENTUROD Başkanı Şeref Karakan ile turizm sektörü temsilcileri katıldı. 
Turizmdeki başarının yaşanan o şehirdeki herkesin payı olduğunu söyleyen Vali Abdülkadir Demir, “Toplumumuzda turizm denince, otelcilerin üzerine kurulu düşünce hakimdir. Oysa, turizmin başarısında o şehrin tüm kesimlerinin payı vardır. Dolayısıyla turistin geçtiği yoldan tutun, sektörde görev yapan garsonlara kadar bütün aşamalar bu bütünün bir parçasıdır. Birisinde meydana gelen bir eksiklik, kente gelen turistte farklı değerlendirmeler oluşturuyor. Bu konuda işimiz çok karmaşık ve zor. Ancak çözümsüz değil. Burada önemli olan sektör içindeki insanları bilinçlendirmek. Topyekun bu heyecanı onlara hissettirebilmek” dedi.
Denizli turizmini elbirliği ile üst sıralara tırmandıracaklarını kaydeden Vali Demir, “Denizli, Pamukkale ile dünyada tek olan bir turizm merkezi. Bu değere dünyada başka hiçbir ülke sahip değil. Buna diğer değerlerimizi de dahil ederek çok daha iyi noktalara gelebiliriz. Burada turizmle ilgili sektör yatırımcılarımız önemli mücadeleler verdi. Denizli, ‘turizm’ denince akla gelen şehirlerden birisi ise bu arkadaşlarımızın emekleri, mücadeleleri çok önemli. Bundan sonra da hep birlikte bu yolda koşacağız. Denizli’nin avantajları çok fazla. Şu anki konumumuzun çok daha yukarısına çıkabiliriz. Alınacak ortak kararlarla daha iyi noktalara geleceğiz, bunun için çalışıyoruz, ortaya çıkaracağımız sinerji ile bunu başaracak güce sahibiz” dedi.
Bu yıl turizm ile ilgili birçok fuar ve etkinliğe katıldıklarını ve bu etkinliklerde Denizli’nin sahip olduğu değerlerin başka hiçbir yerde olmadığını vurgulayan Vali Demir, “Görülüyor ki bizim elimizdeki değerler kimsenin elinde yok. İnanılmaz bir gücümüz var. Vereceğimiz bu mücadeleyle hep birlikte Denizli’mizi daha iyi yerlere taşıyacağız” diye konuştu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, turizme verdiği desteklerden dolayı Vali Abdülkadir Demir’e plaket verdi.